Івано-Франківська область: рятувальники зустрілися з вихованцями Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату

Івано-Франківська область: рятувальники зустрілися з вихованцями Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату

31.10.14 10:15 0 686
В житті кожної молодої людини настає пора, коли вона повинна визначитися із майбутньою професією. Для юнаків, котрі навчаються у Прикарпатському військово-спортивному ліцеї-інтернаті, уже цілком ясно: незабаром вони стануть офіцерами силових структур. Однак яких саме, поки що знають не усі. Багатьом допомогла обрати свій подальший шлях зустріч із працівниками Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, котра відбулася недавно у рамках Тижня безпеки життєдіяльності в цьому навчальному закладі.

Серед рятувальників, котрі завітали на захід – колишні ліцеїсти, випускники, котрі зараз займають керівні посади в Управлінні ДСНС в області.

Спочатку перед юнаками виступив начальник відділу реагування на надзвичайні ситуації Управління ДСНС в області майор служби цивільного захисту Тарас Йосипович Кочкодан. Він розповів про будні рятувальників, кожен з яких може видатися звичайній людині сюжетом пригодницького фільму, а для працівників пожежно-рятувальної служби це – звичайна робота. Також присутнім продемонстрували цікавий та пізнавальний фільм про роботу рятувальників і кадри оперативного відео ліквідації пожежі житлового будинку в Долині.

Піротехніки Управління ДСНС в області розповіли ліцеїстам про технічні характеристики боєприпасів минулих воєн, котрі й нині часто знаходять на території нашої області, способи та методи їх виявлення та знешкодження.

Про загрози, котрі несуть у собі техногенні катастрофи, про групу радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області, котра ліквідовує наслідки цих подій, юнакам розповіли фахівці навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Івано-Франківської області. Крім того, їм показали різні типи вогнегасників та способи їх практичного застосування.

Медики продемонстрували присутнім, як правильно визначити стан та надати першу медичну допомогу потерпілому внаслідок надзвичайної ситуації, очистити рану та накласти пов’язку.

Ця зустріч з рятувальниками, стверджує директор Прикарпатського військово-спортивного ліцею Микола Мартинюк, справила на юнаків незабутнє враження, надала їм чимало корисної інформації, а багатьом допомогла визначитися із майбутньою професією.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Тернопілля: Олег Сиротюк ...

КОМЕНТАРІ