В Чернівецькій області рятувальники зустріли сім’ю з Донецька

В Чернівецькій області рятувальники зустріли сім’ю з Донецька

31.10.14 10:43 0 611
28 жовтня на залізничний вокзал міста Чернівці прибула жінка з сином з Донецька. Там їх зустріли співробітники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області. Рятувальники доправили вимушених переселенців в Регіональний штаб Чернівецької області з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції.

«Коли ми прибули, то не знали, що нам робити і куди звернутися, тому ми вирішили зателефонувати за номером 101. Буквально за декілька хвилин до нас прибули рятувальники і допомогли нам. Ми щиро вдячні цим людям за їхню допомогу та підтримку» – зазначила Марина, мешканка міста Донецьк.

З вимушеними переселенцями поспілкувався практичний психолог Управління ДСНС України у Чернівецькій області молодший лейтенант служби цивільного захисту Дмитро Горошко. Він провів психологічну бесіду, в ході якої переселенцям була надана необхідна консультаційна допомога. При спілкуванні з людьми, найбільшу увагу було звернено на їхній психоемоційний стан та самопочуття.

«Найбільш гострими проблемами, з якими стикаються переселенці – невпевненість в майбутньому, невизначеність, труднощі в адаптації до нових умов проживання. Тому нам необхідно зробити все можливе для того, щоб вони не почували себе покинутими. Кожен переселенець, що прибуває у Чернівецьку область, зможе знайти підтримку з нашої сторони і бути певен, що всі рятувальники прийдуть на допомогу у скрутну хвилину» – сказав Дмитро Горошко.

Проведена робота показала, що для покращення адаптації переселенців до нових умов життя потрібно і надалі надавати психологічну допомогу людям та допомагати їм у вирішенні соціальних проблем.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 1-3 листопада у Львові ...

КОМЕНТАРІ