Працівники ДАІ Вінниччини вчать пішоходів дбати про власну безпеку

Працівники ДАІ Вінниччини вчать пішоходів дбати про власну безпеку

31.10.14 11:21 0 605
Державтоінспекція Вінниччини закликає пішоходів дотримуватись правил дорожнього руху під час перетину проїзної частини та використовувати світлоповертаючі елементи в темну пору доби. Кожна третя дорожньо-транспортна пригода стається за участю пішоходів. Протягом поточного року на автошляхах області зареєстровано 134 ДТП, в яких 47 людей втратили життя та майже 100 пішоходів отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

За словами начальника УДАІ Вінниччини Павла Солоненка, з метою зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів працівники Державтоінспекції м. Вінниці проводять роз'яснювальну роботу з пішоходами. У Вінниці поблизу залізничного вокзалу, де досить велика кількість пішоходів, розпочав свою роботу «Профілактичний автобус», за допомогою гучномовця пішоходам роз'яснювались правила перетину проїзної частини дороги. Пішоходів, які переходили дорогу в забороненому місці запрошували до автобусу та демонстрували відеоролики з наслідками дорожньо-транспортних пригод. Протягом 20 хв до профілактичного автобусу було запрошено 5 пішоходів, які порушували правила дорожнього руху. Після перегляду відеороликів порушникам дарували спеціально розроблені Державтоінспекцією «Пам'ятки пішохода».

Інспектори ДАІ радили пішоходам використовувати у темну пору доби світлоповертаючі елементи - флікери. Світлоповертачі працюють за принципом дорожніх знаків: вони покриті спеціальним матеріалом, який відбиває світло фар і призначений для підвищення видимості пішоходів, велосипедистів, дитячих колясок на дорогах в темний час доби. Якісно виготовлений флікер забезпечує помітність пішохода на відстані до 400 м при попаданні на нього світла фар автомобіля.

СЗГ УМВС України

У Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Сформовано новий склад ...

КОМЕНТАРІ