Окремі волинські підприємці продовжують вести свою діяльність,порушуючи законодавство

Окремі волинські підприємці продовжують вести свою діяльність,порушуючи законодавство

31.10.14 13:11 0 587
Окремі волинські підприємці продовжують вести свою діяльність, порушуючи законодавство. Питання виплати боргу з зарплати, її детінізації та дотримання мінімального рівня, обговорювали на засіданні колегії ОДА, яку провів голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Зокрема, як поінформував радник голови ОДА Сергій Кошарук, заборгованість із виплати заробітної плати з початку року збільшилась у 4,3 рази, у тому числі на економічно активних підприємствах – у шість разів.

За словами в. о. начальника головного управління Державної фіскальної служби України в області Віталія Чуя, в області низка підприємців веде свою діяльність з порушенням законодавства. За його словами, незважаючи на прибутковий бізнес деяких торгово-розважальних закладів, - заробітна плата найманих працівників залишається нижчою мінімального рівня, що призводить до значних втрат бюджету. Окрім того, не всі працівники офіційно оформлені. За результатами перевірок, 29% суб'єктів підприємницької діяльності сплачують своїм працівникам зарплату нижче встановленого рівня. 66 підприємців, які мають пилорами, офіційно працюють без найманих працівників. Крім того, зафіксовано 33 лісопереробника, які офіційно не декларують свої доходи.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик звернувся з проханням до правоохоронних органів перевірити законність діяльності усіх вищезаначених підприємств.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Хмельницькому ...

КОМЕНТАРІ