Володимир Гунчик: Стратегія розвитку Волині 2020 – в роботі. Одним із її кроків є децентралізація влади

Володимир Гунчик: Стратегія розвитку Волині 2020 – в роботі. Одним із її кроків є децентралізація влади

31.10.14 14:00 0 743
Стратегія розвитку Волині 2020 – в роботі. Одним із її кроків є децентралізація влади. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик під час засідання колегії облдержадміністрації, на якій обговорили підсумки соціально-економічного розвитку краю та виконання бюджету за 9 місяців 2014 року.

Володимир Гунчик зауважив, що в області вже напрацьовано низку інвестиційних проектів. Зокрема – розвиток вугільної та торфообробної галузей. Це: розробка програм ДП «Волиньторф» та «Волиньбурштин». Важливими для економіки крає і врегулювання ситуації на Луцькому спиртогорілчаному комбінаті, адже наразі логотип «Волинської горілки» використовують інші області, заробляючи на цьому кошти.

Важливим аспектом в Стратегії є децентралізація влади. В рамках цього, необхідно завершити повну передачу функцій дозвільних служб у Центри надання адміністративних послуг.

Водночас голова облдержадміністрації додав, що і питання бюджетної децентралізації та зменшення податкового навантаження на суб'єкти господарювання є одними з першочергових, які порушуються як Президентом і Урядом, так і громадами та суспільством.

Крім цього, голова облдержадміністрації закликає сільські та селищні громади до розробки Стратегії на найближчі 5 років.

Також він зауважив, що кожен керівник району, міста, села чи селища, має чітко проаналізувати підсумки 9 місяців, враховувати як позитив, так і негатив, щоб не допустити прогалин при формуванні бюджету області на наступний рік.

Довідково: за 9 місяців ц.р. в області забезпечено стабільність розвитку в секторі економіки. Індекс промислового виробництва у січні – вересні 2014 року до січня – вересня 2013 року - 102,7% (по Україні – 91,4%). Область серед регіонів України за цим показником посіла 6 місце.

За цей період обсяги с/г виробництва в усіх категоріях господарств області склали 5095,2 млн. грн. Забезпечено приріст с/г виробництва на 6,8%, у тому числі агроформуваннями – на 21,4 %.

Обсяг експорту товарів у січні – серпні - 429 млн. дол. США і зріс проти відповідного періоду минулого року на 7,9%. Від'ємне сальдо зовнішньої торгівлі товарами скорочено майже у 6 разів (до 68,5 млн. дол. проти 403,9 млн. дол. торік).

Водночас, на 29 жовтня надходження до бюджетів усіх рівнів на території області становлять 3,5 млрд грн, що 11,4 млн грн більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронцям ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ