На Житомирщині у крадіжці ноутбука міліція викрила одногрупника студента-заявника

На Житомирщині у крадіжці ноутбука міліція викрила одногрупника студента-заявника

31.10.14 15:05 0 652
Продажем краденої вартісної речі юний житель Новоград-Волинського району хотів розжитися на декілька тисяч гривень, однак «забув» про кримінальну відповідальність. За вчинене йому може загрожувати ув'язнення строком до 6 років.

Днями до Новоград-Волинського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від 18-річного жителя райцентру про те, що з кімнати його будинку таємниче зник ноутбук вартістю 4 тисячі гривень.

За вказаною заявником адресою виїхала слідчо-оперативна група, працівникам якої хлопець розповів, що залишив ноутбук на столі, а сам ненадовго вийшов з будинку у справах. Коли ж повернувся додому, стіл був пустим.

Оглянувши приміщення, правоохоронці дійшли висновку, що зловмисник міг потрапити усередину і вибратися з кімнати через незачинене вікно. Тож у розмові із заявником міліція встановила коло осіб з числа його товаришів і знайомих, які бували у нього в гостях. Серед таких - і 19-річний студент, його одногрупник.

Коли за місцем проживання останнього прибули правоохоронці, парубок помітно занервував і плутався у своїх відповідях на поставлені йому запитання. Врешті, він таки зізнався у крадіжці.

Хлопець розповів, що дійсно не раз бував у свого одногрупника вдома, і знав, де знаходяться цінні речі. А новенький ноутбук одразу ж йому приглянувся. Тож, обравши вдалий момент, парубок поцупив його. Викрадену техніку устиг продати незнайомцеві по дорозі додому. А свій вчинок мотивував бажанням «легкого заробітку».

- За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення) Кримінального кодексу України. Правоохоронці вживають заходів щодо встановлення місцезнаходження викраденого майна і повернення його власникові, - повідомив начальник Новоград-Волинського міськвідділу міліції Сергій Рябошапка.

За чинним законодавством, подібні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Інна Вовченко

Новоград-Волинський МВ

УМВС України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Юрій Турок: "На ...
Наступна новина: У Львові внаслідок ДТП ...

КОМЕНТАРІ