Закарпаття: на Іршавщині міліціонер затримав крадія,який втягнув у злочинну діяльність неповнолітнього товариша

Закарпаття: на Іршавщині міліціонер затримав крадія,який втягнув у злочинну діяльність неповнолітнього товариша

31.10.14 12:41 0 635
У с.Ільниця Іршавського району з магазину «АВС» місцевий молодик разом із неповнолітнім товаришем викрав гроші та продукти харчування на загальну суму більше 1500 гривень. Нині досудове розслідування за фактом крадіжки закінчено, а кримінальне провадження слідчим Олесею Зейкан направлено до районного суду.

До Іршавського райвідділу міліції звернулася 36-річна жінка, приватний підприємець, яка повідомила про те, що з її магазину «АВС» невідомими особами скоєно крадіжку. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка задокументувала факт крадіжки.

У ході розмови з заявницею правоохоронці з′ясували, що крадій проник до приміщення магазину через вікно. Окрім грошей та продуктів харчування, викрав ще й мобільний телефон.

Оперативник карного розшуку Іван Варцаба відразу розпочав пошуки крадіїв у селі, так як в той день на вулиці майже нікого із сторонніх не було. Під час цієї роботи було встановлено причетність одного із місцевих неповнолітніх.

Іван Варцаба навідався до неповнолітнього додому, де у присутності батьків із ним поспілкувався. Василь почав розповідати про свого дорослого товариша Івана, з яким познайомився біля потічка, де збирав металобрухт. Товариш спочатку поцікавився у хлопця, хто він і хто його батьки, а далі запропонував скоїти крадіжку. Василь відмовлявся, але Іван запевняв, що все буде добре і йому більше не доведеться збирати металобрухт. Хлопці ще трохи поспілкувались, посиділи, обсудили, який саме магазин можна обікрасти...

Склавши план, товариші серед глибокої ночі пішли красти. Підійшовши до магазину, піднялись по сходах, де Іван надів на руки рукавички і відкрив вікно на магазині. Оглянувшись, чи ніхто їх не бачить, Іван підсадив Василя у вікно, а далі і сам заліз.

Василь відразу помітив на підвіконнику мобільний телефон, який забрав разом із цукерками. А до телефону взяв і картки поповнення. Після цього Василь вийшов із магазину, де на подвір′ї очікував свого товариша Івана.

Невдовзі з магазину із кульком у руках, із якого видно було блоки сигарет, пляшки горілки, вийшов Іван. По дорозі він пообіцяв Василю дати частину грошей, які він викрав із магазину. Далі дав йому 50 гривень, а більше сотні залишив собі.

Після почутого Іван Варцаба навідався до Івана, який вже попадав у поле зору правоохоронців, а недавно повернувся з місць позбавлення волі. Той зізнався у вчиненні крадіжки, розповів, як втягнув у злочинну діяльність неповнолітнього.

На даний час розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка) та ч.1 ст.304 (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) слідчим Іршавського райвідділу майором міліції Олесею Зейкан завершено. Зібрані матеріали направлені до суду.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ