За умов тривалої сухої погоди на Чернігівщині утворився високий клас пожежної небезпеки. Це вимагає від людей бути вкрай обережними у поводженні з вогнем - Ігор Федоренко

За умов тривалої сухої погоди на Чернігівщині утворився високий клас пожежної небезпеки. Це вимагає від людей бути вкрай обережними у поводженні з вогнем - Ігор Федоренко

31.10.14 08:03 0 628
30 жовтня в обласному Управління ДСНС у Чернігівській області відбулась прес-конференція для регіональних ЗМІ за участі начальника Управління ДСНС полковника служби цивільного захисту Ігоря Федоренка та в.о. начальника Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Валентини Дзюби. Темою обговорення стали питання профілактики пожеж і трагічних випадків на них у осінньо-зимовий період, забезпечення пожежної безпеки в екосистемах та шкідливого впливу продуктів горіння на екологію.

За словами Ігоря Федоренка, на Чернігівщині з настанням холодів почастішали випадки пожеж та загибелі людей на них. Як результат, зафіксовано 1546 пожеж, що на 22% більше, ніж торік. Переважна їх частина - 1035 - зафіксована у житловому секторі, а основними причинами цьому є порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення та електрообігрівачів.

"Така ситуація стосується не тільки житлового сектору, але і підприємств, установ і організацій, де в цьому році вже зафіксовано 16 пожеж проти 10-ти у минулому році. У цьому випадку таке становище складається через те, що Законом України "Про Державний бюджет України на 2014 рік", перевірки об’єктів та підприємців контролюючими органами призупинені до кінця 2014 року. Відчувши безконтрольність, керівники окремих об’єктів навіть стали не допускати на територію інспекторів, які приходять, щоб провести з працівниками протипожежний інструктаж. Саме це негативно вплинуло на протипожежний стан об’єктів" - зазначив Ігор Федоренко.

В свою чергу, в.о. начальника Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Валентина Дзюба розповіла про наслідки та шкоду, що завдаються навколишньому середовищу та здоров’ю людей від випалювання сухої рослинності. Було наголошено, що окрім громадян, які випалюють сміття та суху траву на своїх присадибних ділянках та дачах, деякі голови сільських рад та керівники сільгосппідприємств свідомо дають вказівки підлеглими випалювати залишки рослинності на полях. І таких випадків безліч. Разом з тим, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за такі проступки карається накладенням адміністративного стягнення на громадян у розмірі від 170-ти до 340-ка гривень, а на посадових осіб - від 850-ти до 1190-та грн.

На завершення, Ігор Федоренко та Валентина Дзюба через представників регіональних ЗМІ звернулись до населення з проханням дотримуватися вимог Законів України "Про охорону атмосферного повітря", “Про охорону навколишнього природного середовища” та правил пожежної безпеки, що дозволить їм не стати винуватцями пожеж, уникнути зайвих матеріальних втрат та не спричинити загрозу власному життю й безпеці оточуючих людей.

Прес-служба УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 32-річний хмельничанин ...
Наступна новина: психологи навчали фахівців ...

КОМЕНТАРІ