Рівненщина: безпека дітей понад усе!

Рівненщина: безпека дітей понад усе!

31.10.14 14:31 0 784
Працівники Державтоінспекції Рівненщини взяли участь у нараді, де розглядалося питання дитячого дорожньо-транспортного травматизму

30 жовтня поточного року у стінах управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації відбулася нарада працівників відділів, управлінь освіти райдержадміністрацій, закладів та установ обласного підпорядкування відповідальних за організацію роботи з попередження травматизму учасників навчально-виховного процесу.

На даний захід для виступу було запрошено і представника управління Державтоінспекції Рівненщини. Перед присутніми виступила старший інспектор з профілактичної роботи управління Державтоінспекції Світлана Марко, яка розповіла всім присутнім про ситуацію, що склалася на дорогах області, навела невтішну статистику та наголосила на основні причини дорожньо-транспортних пригод за участю підростаючого покоління. Особливу увагу було зосереджено на профілактичну роботу з дітьми щодо попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму. Адже половина автопригод за участю дітей стаються саме з їх вини.

У ході зустрічі більшість з присутніх активно приймали участь у дискусії, висловлювали власне бачення вирішення проблеми, а також вносили свої пропозиції, серед них: створення інтерактивних комп'ютерних ігор з Правил дорожнього руху, врегулювання питання використання світлоповертаючих елементів на одязі дітей, та інші.

Учасники наради одноголосно говорили про те, що теорія – це звичайно добре, але практика все ж цінніша, тому люди, які є авторитетами для підростаючого покоління, а це насамперед батьки, а в школі – вчителі – повинні слугувати найкращим прикладом у наслідування дотримання Правил дорожнього руху.

Зі своєї сторони працівники Державтоінспекції будуть продовжувати проводити профілактичні заходи задля збереження життя та здоров'я підростаючого покоління.

Прес-служба УДАІ УМВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ