Іван Крисак привітав працівників Тернопільської державної інспекції з питань праці із професійним святом

Іван Крисак привітав працівників Тернопільської державної інспекції з питань праці із професійним святом

31.10.14 09:33 0 682
Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Крисак напередодні Дня працівника соціальної сфери, 30 жовтня, привітав представників Тернопільської державної інспекції з питань праці в області. За сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий внесок у реалізацію державної політики соціального захисту населення нагородили кращих представників даної сфери.

«Ви виконуєте непросте і важливе завдання – допомагаєте простим людям, - зазначив Іван Крисак. – Саме ви дбаєте про забезпечення закону, який регламентує стосунки між роботодавцем та працівником. У полі зору інспекції - питання виконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів, використання праці жінок та неповнолітніх працівників, дотримання роботодавцями вимог по загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню найманих працівників, проведення атестації робочих місць за умовами праці. Хочу подякувати за ваш професіоналізм, інтелектуальність, працьовитість, терпеливість. Натхнення вам для нових звершень та перспектив для втілення ідей, оптимізму та бажання і надалі працювати на благо людей».

Завдяки наполегливому виконанні обов'язків інспекторів праці, свої трудові права змогли поновити тисячі громадян нашої області. А це і виплата заборгованої заробітної плати, і поновлення на роботі, і виплата додаткової заробітної плати у вигляді індексації грошових доходів та компенсації втрати частини заробітної плати у зв'язку із порушенням термінів виплати заробітної плати, виплата передбачених законом пільг та компенсацій, своєчасне проведення остаточного розрахунку при звільненні, та ряд інших гарантій, передбачених законодавством, зазначив начальник Територіальної державної інспекції з питань праці у Тернопільській області Сергій Ващук.

«Рік, який ми пережили з часу минулого святкування Дня працівника соціальної сфери України, був дуже непростим, - наголосив Сергій Ващук. - Часто доводилось працювати в екстремальних умовах. Адже це був рік Революції гідності, майданів та антимайданів, рік, коли зупинялись підприємства, масово скорочувались робочі місця, керівники підприємств з великим небажанням йшли на співпрацю з інспекторами праці. Але ми з честю вийшли з цього випробування. Незважаючи на внутрішньополітичні проблеми, які відбувалися в нашій державі, інспекція працювала в штатному режимі. У звітному періоді усі зусилля державних інспекторів праці були направлені на всебічний соціальний захист найманих працівників та вжиття належних заходів впливу до керівників суб'єктів господарської діяльності, які порушували норми трудового законодавства України. Переконаний, що нам вистачить наснаги та витримки для подолання всіх труднощів у нашій спільній справі - поліпшенні соціального захисту тих, хто його потребує».

Довідково:

Протягом січня-вересня 2014 року державними інспекторами праці області здійснено 562 наглядово-інспекційних перевірок.

Стан додержання вимог законодавства про працю та оплату праці перевірено на 549 підприємствах, в установах, організаціях та у суб'єктів підприємницької діяльності, які у своїй діяльності використовують працю найманих працівників; в тому числі : перевірено 35 підприємств-боржників із виплати заробітної плати.

Протягом 9 місяців 2014 року перевірками було виявлено 2365 порушень вимог законодавства про працю, із них майже 50 відсотків порушень вимог законодавства про оплату праці.

В результаті вжитих заходів за приписами державних інспекторів праці, протягом 9-ти місяців 2014 року виплачено 1221 працівнику понад 3,6 млн. гривень заборгованої заробітної плати.

Перевірками було виявлено, що 6 роботодавців виплачували заробітну плату працівникам на рівні нижчому за законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати. На виконання вимог приписів державних інспекторів праці працівникам перевірених підприємств донараховані належні їм згідно чинного законодавства, основна та додаткова заробітна плата, гарантійні та компенсаційні виплати, забезпечено виплати державних мінімальних гарантій в оплаті праці та міжкваліфікаційних співвідношень в оплаті кваліфікованої праці.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ