У Житомирі міліціонери розшукали зниклу 11-річну школярку

У Житомирі міліціонери розшукали зниклу 11-річну школярку

01.11.14 08:56 0 664
Юна житомирянка, яка ще вдень пішла на прогулянку, увечері не повернулася додому. Правоохоронці, до яких батьки звернулись пізньої години, знайшли школярку наступного ранку. Виявилося, що вона заночувала у нової подруги, вигадавши історію про відсутність вдома дорослих.

Про те, що зникла 11-річна донька, до Житомирського міськвідділу міліції повідомила мати. Жінка розповіла, що дівчинка близько 15.00 пішла на зустріч з подружками, однак увечері не повернулася.

Працівники міліції негайно розпочали заходи щодо розшуку зниклої. Вони перевірили розважальні та торгівельні заклади, закинуті будівлі та інші місця, де могла б залишитися дитина. Разом із батьками відвідали та розпитали також її подруг та однокласників про те, де могла б бути школярка.

Зрештою правоохоронці дізналися, що у дівчини нещодавно з'явилася нова подруга. До неї додому вони й направилися.

- Наші припущення виявилися правильними: зникла дійсно залишилася на ніч у своєї нової знайомої, - розповів начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Житомирського МВ УМВС Леонід Дяченко. – Вранці, коли ми завітали до її квартири, дівчатка спокійно снідали, а господарі навіть не підозрювали, що їх гостю розшукують.

Мама дівчинки, яка прихистила дитину на ніч, була впевнена, що її батьки поїхали з міста та знають, що їх донька ночуватиме у подруги. Саме таку історію розповіла їй юна гостя та навіть переконала жінку, що ні в неї, ні в батьків мобільних телефонів немає, а відтак перевірити правдивість її слів вона не змогла.

Нині школярку передано мамі. Працівники міліції провели з родиною профілактичну роботу та сподіваються, що у подальшому таких неприємностей у них не трапиться.

Правоохоронці зазначають, що дорослі мають пам'ятати про особисту відповідальність за життя та здоров'я дітей. Тому юних слід вчити елементарним правилам безпечної поведінки в різних ситуаціях. Дитина має знати, кому з дорослих можна довіритись, розповісти про власні проблеми та отримати допомогу. Захищеною є та дитина, яка знає, як поводити себе в незвичній ситуації.

Також варто знати деякі правила: у разі, якщо дитина вчасно не з'явилася додому і ніхто не знає про її місце знаходження, необхідно негайно звернутися до міліції.

Окрім того, якщо ви помітили на вулиці, у крамниці чи іншому громадському місці дитину, яка явно перебуває без супроводу дорослих, варто поцікавитися, де її батьки. Бажано перевірити версію, яку розповідає неповнолітній, адже з певних причин це не завжди може бути правдою. У разі підозри, що підліток займається бродяжництвом, негайно повідомте у міліцію за телефоном «102». Не будьте байдужими до дитячої долі!

Наталя Тимчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Тернополі триває ...

КОМЕНТАРІ