На Хмельниччині до 7 років позбавлення волі засуджено 35-річного чоловіка,який до смерті побив свого вітчима

На Хмельниччині до 7 років позбавлення волі засуджено 35-річного чоловіка,який до смерті побив свого вітчима

01.11.14 13:40 0 639
Нетішинський міський суд виніс вирок місцевому жителю, який до смерті побив вітчима, а щоб відвести від себе підозру, розіграв перед правоохоронцями цілий спектакль.

37-річний підозрюваний раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності, але за менш тяжкі злочини. Та останнім часом чоловік став на шлях виправлення: припинив уживати алкоголь, взявся за пошуки роботи, більше уваги почав приділяти дочці, яку залишив на виховання батькам.

Здавалося б, життя почало налагоджуватися, та все змінив випадок. Якось він відчув себе зле, звернувся до лікарні, де йому поставили невтішний діагноз. Не дочекавшись остаточних висновків лікарів, чоловік вирішив, що життя закінчено і всі його потуги були марними. Єдиний вихід — забутися в п'яному дурмані.

Горе вирішив розділити з найріднішими. Для цього прийшов у гуртожиток, де проживала його матір із вітчимом. Застілля затягнулося, почали спілкуватися на підвищених тонах. Матір, відчувши наближення конфлікту, заходилась збирати онучку та залишила чоловіків близько дев'ятої вечора. Тим часом сварка переросла у бійку. Розлючений пасинок так побив 61-річного дідуся, що той ледь дихав, але ж дихав… А душогуб, замість того, щоб викликати «швидку», залишив свою жертву помирати, ще й двері замкнув.

Тим часом бабуся з онучкою повернулися до гуртожитку, але ключів не мали і не могли потрапити до кімнати. Жінка вирішила, що чоловік із сином подалися деінде, тож викликала правоохоронців, які одразу взялися за пошуки зниклого дідуся. В першу чергу поїхали до будинку, де його пасинок жив зі своєю співмешканкою. Той розповів працівникам міліції, що із вітчимом розійшовся спокійно, а де той перебуває зараз — не знає. Чоловік віддав правоохоронцям ключі від помешкання, ще й запропонував допомогу у пошуках дідуся. Коли ж правоохоронці таки дісталися кімнати, побачене їх шокувало: скривавлене тіло потерпілого, який намагався вибратися з пастки, безлад, сліди боротьби…

Працівники міліції одразу повернулися до будинку основного підозрюваного, їх уже чекав навісний замок на вхідних дверях. Складалося враження, що чоловіка разом із співмешканкою «і слід простиг». Та досвідчені міліціонери все ж вирішили перевірити це у нехитрий спосіб: службовий автомобіль відігнали подалі від будинку, а самі засіли у засідці. І вже через декілька хвилин з вікна почулося ворушіння… Далі вже було діло техніки. Зловмисника затримали у лічені хвилини. Як виявилось, щоб «замести» сліди, він разом із співмешканкою, замкнули будинок, а самі залізли всередину через вікно.

Нетішинський міський суд розглянув матеріали провадження і визнав підозрюваного винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 «Умисне тяжке тілесне ушкодження» Кримінального кодексу України та засудив його до 7 років позбавлення волі.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ