У Львові випробують рейковий ровер і влаштують гарбузовий пікнік. Афіша

У Львові випробують рейковий ровер і влаштують гарбузовий пікнік. Афіша

01.11.14 11:38 0 635
У перші листопадові дні синоптики не обіцяють холодів. Саме тому на вихідні львів'ян та гостей міста запрошують насолодитися останніми промінчиками осіннього сонечка, випробувати рейковий ровер, здійснити веломандрівку, відвідати змагання для собак або побувати на осінньому пікніку. Крім того, у місті відбуватимуться театралізовані військово-історичні дійства та показуватимуть понад 30 найкращих документальних стрічок 2012-2013 років. А на великі екрани виходить українська комедія.

Про це і багато іншого читайте у нашій афіші.

У суботу відзначають 96 річницю утворення ЗУНР. З цієї нагоди з 9.00 до 19.00 на площі Ринок відбуватиметься театралізоване військово-історичне дійство «Проголошення ЗУНР» з відтворенням подій 1918 року.

Наступного дня, 2 листопада, о 15.00 на площі Ринок відбудеться театралізоване військово-історичне дійство «Буремний листопад – 1918-го». Під час заходу будуть відтворені бої за м. Львів у листопаді 1918 року та початок українсько-польської війни.

А у ніч з 1 на 2 листопада на території Винниківського лісництва відбудеться веломарафон Night Madness 2014, що триватиме близько шести годин. Цей захід для найбільш навіжених і несамовитих відчайдухів, щоб було що згадати довгими зимовими вечорами, зазначають організатори. Учасників просять прихопити зі собою ліхтарики, мигалки та не забувати про правила дорожнього руху для велосипедистів.

На вихідні Львів чекає і Міжнародний дитячий вокально-хореографічний фестиваль-конкурс «Самоцвіти». 1 листопада заходи відкриватиме марш-парад з колективів учасників. Цього ж числа розпочинаються конкурсні дні відбіркових турів у Палаці творчості на площі Петрушевича. 2 листопада – відбіркові тури з хореографії та вокалу.

Для любителів чотирилапих красунчиків у Скнилівському парку організовують Dog Days. Захід буде розділено на такі типи: квест за участю собак різних порід; змагання з вейтпуллінгу (важка атлетика для собак); показові виступи з дог-пуллінгу; осінній драйленд (змагання з їздового спорту); семінари та показові виступи з аджиліті та дог-фрісбі.

У неділю для любителів усього нового у парку «Знесіння» можна буде випробувати колійний велосипед (рейковий ровер). На присутніх, окрім можливості здійснити поїздку на рейковому ровері, очікують також ігри, перегляди фільмів просто неба, музика, перекуски й напої та інше. Детальніше читайте тут.

Неділю у Парку культури вирішили присвятити гарбузовому пікніку. Організатори обіцяють дуже красиву по-осінньому прибрану локацію з гарбузами, сіном, золотим, червоним листям та іншими дарунками осені. Розворушити смакові та нюхові рецептори зможе гарбузовий сік, солоденьке, солоненьке та особливе гарбузове лате. Нудьгувати не дадуть майстер-класи з виготовлення осінніх прикрас та капелюшків, живопису та догляду за осінніми квітами. Для тих, хто любить спостерігати – карвінг на гарбузах, театральні імпровізації, модні покази осінніх колекцій. Здивує й акція «Підвішена книга», завершить осінній вечір романтична подія – швидкі побачення. Для прихильників мистецтва і культури пропонуємо нові цікаві виставки:

У четвер у Львові відкрили перший в Україні Музей підкови, який варто відвідати. Музей зібрав понад дві сотні унікальних підков, деякі екземпляри були виготовлені ще у ХVІІ столітті. Заклад відкрили на основі колекції видатного ортопедиста, професора Казимира Щудловського, який за допомогою цих підков навчав студентів-ветеринарів ще у минулому столітті.

У Палаці Бандінеллі відкрили виставку «Спадок класицизму», де можна буде побачити живописне полотно «Смерть Лукреції» (кінець ХVІІ ст. – початок ХVІІІ ст.) та предмети матеріальної культури античного часу, що візуалізують суспільний та політичний устрій давнього суспільства. Серед представлених експонатів – посуд, предмети побуту, антропоморфна та зооморфна пластика, скульптура, кераміка, предмети одягу, прикраси періоду з IV тисячоліття до н.е. до IV тисячоліття н.е. МУЗИКА

Львівська філармонія у суботу о 16.00 запрошує на концерт «Листопадовий зрив».

У неділю у Львівській філармонії відбудеться два концерти. О 15.00 у філармонії відсвяткують створення Міжнародної музичної академії «Світ класичної музики» концертом, у якому візьмуть участь всесвітньо відомий скрипаль Олег Криса та його колеги – скрипалі Єва Подолянчук, Павліна Харченко, Сергій Сенник, Анастасія Герасина, Ігор Муравйов, Назар Федюк. О 18.00 відбудеться концерт симфонічної музики за участю Марії Ткачик та Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії під батутою Тараса Криси. ТЕАТР СУБОТНІЙ РЕПЕРТУАР

Львівська опера о 18.00 запрошує на кантату-симфонію для хору та оркестру «Кавказ» на вірші однойменної поеми Тараса Шевченка.

О 19.00 драмтеатр ім. Лесі Українки кличе на спектакль «Моя дорога Памела або Як уколошкати стареньку», а театр Курбаса – на «Формули екстази».

Театр «І люди, і ляльки» запрошує о 12.00 та 14.00 на виставу «Хрясь рятує друзів». НЕДІЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР

Опівдні у Львівській опері відбудеться балет «Даремна обережність», о 18.00 – опера «Бал-маскарад».

Театр ім. М. Заньковецької о 18.00 покаже «Назара Стодолю».

Драмтеатр ім. Лесі Українки о півдні покаже «Вінні Пух і всі-всі-всі», а о 19.00 дозволить поринути у «Блюз розбитих сердець».

О 19.00 театр Курбаса планує представити глядачам свою «Амнезію, або Маленькі подружні злочини»

Театр «І люди, і ляльки» пропонує побачити о 12.00, 14.00, 16.00 історію, яка називається «Лисеня – хитрун». КІНО

У місті Лева триває XI Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, який подарує поціновувачам документального мистецтва понад 30 найкращих документальних стрічок 2012-2013 років. До програми ХІ фестивалю увійшли фільми-фаворити Docudays UA, які були показані у березні в Києві. Зокрема, це фільм-переможець у номінації Docu/Життя «Останній лімузин» російського режисера Дар’ї Хльосткіної, переможець Docu/Коротко «Лізо, ходи додому» Оксани Бурої (Литва, Естонія), переможець Docu/Право «Материнська мрія» швейцарського режисера Валері Гуденус.

Окремою сторінкою фестивалю стане добірка фільмів молодих кінематографістів України: «Присмерк» режисера Валентина Васяновича, «Амосов – Сторіччя» Сергія Лисенка, «Кафе «Вояж» Романа Бондарчука, «Позитив» Поліни Кельм, «Хворісукалюди» Юрія Речинського, а також новий фільм-короткометражка «Нові герої – Херсонщина прикордонна» Сергія Лисенка. МУЛЬТИКИ

«Бджілка Майя». Пригоди доброї і чарівної бджілки Майї в новому повнометражному мультфільмі.

«Супер шістка». Юний Хіро Хамада – природжений винахідник і геній конструювання роботів. Разом зі старшим братом Тадаші вони втілюють у життя найпередовіші ідеї в Технічному університеті міста майбутнього Сан-Франсокіо. Після серії загадкових подій друзі опиняються в центрі підступної змови. Зневірившись, Хіро вирішує використовувати веселого і доброго експериментального робота Беймакса, перепрограмувавши його в невразливу бойову машину.

«Сімейка монстрів». Сім’ї бувають різні, але що, коли твої родичі – справжні монстри, які тримають у страху все місто? А що робити, якщо тобі сподобалася дівчина з пристойної сім’ї і ти хочеш познайомити її з родичами...

НОВИНКИ

«F 63.9 хвороба кохання». Українська комедія про кохання лікаря-венеролога і космонавта, а також про секретний космічний експеримент.

«Лють» (бойовик, драма, військовий). Квітень 1945 року. Загартований в боях сержант командує танком Sherman і його екіпажем з п’яти чоловік. Третій рейх валиться, але німецькі солдати ще продовжують відчайдушно опиратися. Екіпаж танка M4 Sherman вступає в сутичку з переважаючими силами противника, героїчно намагаючись нанести удар в саме серце нацистської Німеччини.

«Якщо твоя дівчина – зомбі» (жахи, мелодрама, комедія). Коли у Зака помирає його дівчина, він невтішний. Проте незабаром, несподівано для всіх, вона дивним чином повертається – вона тепер зомбі! Оскільки ззовні дівчина поки мало чим відрізняється від себе колишньої, а Зак все ще любить її, він з радістю приймає її до себе в будинок. Правда тепер йому доведеться змиритися з деякими її новими звичками.

«СТАРЕНКІ» КІНОНОВИНКИ

«Дракула. Невідома історія» (жахи, фентезі, бойовик, драма, військовий). Влад Дракула був видатним правителем, воїном і пристрасним чоловіком. Але доля звела його з ворогом, підступність якого не знала меж. І тоді Дракула уклав угоду: нелюдська сила в обмін на дрібничку – безсмертну душу.

«2 спальні 1 ванна» (жахи, трилер). Молода пара, Кевін і Рейчел, переїжджає в будинок, який їм видається ідеальним для створення нової сім’ї. Незабаром з’ясовується, що Рейчел вагітна і, здавалося б, щастю подружжя немає меж, але з приємною новиною приходять і загадкові, страхітливі події. Кевіну починають снитися кошмари, які не перестають його переслідувати, а Рейчел не дає спокою привид у червоній сукні. Чим більше колись щаслива пара намагається розплутати причини того, що відбувається, тим більше вони розуміють, що всі події зосереджені навколо народження їхньої майбутньої дитини.

«Страховик» (трилер). Головним героєм фільму стане страховий агент компанії з виготовлення роботів Жак Вокал, який з’ясує, що роботи створюються не для експлуатації, а для винищування.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: на Стрийщині ...
Наступна новина: На Тернопіллі 55 ...

КОМЕНТАРІ