Співчуття з приводу смерті Єпископа-емерита Івано-Франківського Софрона Мудрого

Співчуття з приводу смерті Єпископа-емерита Івано-Франківського Софрона Мудрого

01.11.14 12:02 0 883
Івано-Франківська міська рада та виконавчий комітет з глибоким сумом, отримавши звістку про смерть Преосвященного Владики Софрона Мудрого, висловлюють найщиріші співчуття проводу та вихованцям Івано-Франківської Теологічної Академії, духовенству, вірним Івано-Франківської Архієпархії Української Греко-Католицької Церкви та родині померлого.

Завдяки ствердній життєвій позицією у ставленні до себе та інших людей, з допомогою Всевишнього, Владика Софрон стійко витримував усі труднощі, прямуючи шляхом свого Божественного покликання, розвиваючи справу василіанського чину у світі. Будучи людиною величезного духовного авторитету та унікального розуму, робив безліч добрих справ задля гідного християнського майбутнього України, прослави Бога та Святої Церкви. У 2009 році Президент України нагородив Єпископа Софрона Мудрого орденом «За заслуги» III ступеня «за вагомий особистий внесок у справу консолідації українського суспільства, розбудову демократичної, соціальної і правової держави та з нагоди Дня Соборності України». У 2013 році за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю Преосвященного Владику нагороджено Орденом «За заслуги» II ступеня

У скорботній молитві схиляємо голови перед світлою пам'яттю Преосвященного Владики Софрона. Нехай Всемилостивий Господь прийме його у царстві Своїм, де всі святі і праведні спочивають та сотворить новопреставленому Владиці Софрону вічную пам'ять! За час свого єпископства рукоположив понад 130 священиків. Преосвященний Владика написав багато праць, випустив українською мовою понад 150 релігійних аудіокасет, грамплатівок, відеофільмів.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на вимогу ...
Наступна новина: За ухилення від мобілізації ...

КОМЕНТАРІ