В Чернігівській області рятувальники ліквідували пожежу у котельні

В Чернігівській області рятувальники ліквідували пожежу у котельні

01.11.14 10:22 0 660
29 жовтня о 15:19 у смт Козелець до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу котельні на території деревообробного ТОВ "Веселі Бобри", що по вул. Промисловій, 11. За вказаною адресою через 4 хвилини прибуло два відділення державної пожежно-рятувальної частини. У цей час палали дерев’яні конструкції даху будівлі й вогонь міг поширитися на розташовані поруч склади та адмінкорпус. У зв’язку з цим дії рятувальників були направлені як на безпосереднє гасіння пожежі, так і на захист сусідніх будівель. О 16:00 пожежа була локалізована, а о 18:40 остаточно ліквідована. Завдяки оперативним та професійним діям державного пожежно-рятувального підрозділу вогонь не встиг охопити склади, адмінкорпус та пошкодити дороге обладнання котельні. В останній пожежею знищено 100 кв. м даху.

Ймовірною причиною загоряння стали іскри, що вилетіли з димової труби котла й попали на деревину.

Розповідаючи про дану пожежу, необхідно зазначити те, що згідно ст. 31 Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік", перевірки об’єктів та підприємців контролюючими органами призупинені до кінця 2014 року або здійснюються виключно з дозволу Кабінету Міністрів України чи за заявкою суб’єкта господарювання.

У зв’язку з цим, Управлінням ДСНС у Чернігівській області було прийнято рішення проводити профілактичні заходи шляхом здійснення роз’яснювальної роботи на об’єктах. Проте, відчувши безконтрольність, керівники окремих об’єктів стали не пускати на територію інспекторів, які приходять, щоб провести з працівниками протипожежний інструктаж. Така ситуація негативно вплинула на протипожежний стан об’єктів.

З цим зазначу, що у вересні 2014 року на даний об’єкт приходив інспектор райвідділу ДСНС, провів з працівниками протипожежний інструктаж та вказав на наявні пожежонебезпечні недоліки. Проте, керівництво підприємства проігнорувало поради фахівця і як результат, маємо факт пожежі.

Ю. Аникієнко,

заступник начальника Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Слідчий Богдан Шкарампота: ...

КОМЕНТАРІ