У Рівненській області 28-одиниць зброї рівняни здали добровільно

У Рівненській області 28-одиниць зброї рівняни здали добровільно

01.11.14 08:53 0 647
З метою запобігання неконтрольованого розповсюдження зброї, з 2 по 31 жовтня 2014 року в Рівненській області за ініціативою Міністерства внутрішніх справ України проводиться місячник добровільної здачі вогнепальної та холодної зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів і засобів ініціювання до них.

Станом на 30 жовтня 2014 року в м. Рівне проживає 4115 власників вогнепальної зброї, які в особистому користуванні мають 5227 одиниці зброї, в тому числі 4149—гладкоствольної, 982—нарізної, 78—комбінованої. Крім того,в особистому користуванні мешканців міста перебуває 949 газових пістолетів чи револьверів та 1293 пристрої для відстрілу патронів споряджених гумовими кулями.

В обласному центрі упродовж місячника до органів внутрішніх справ громадяни добровільно здали 28 одиниць вогнепальної зброї (20-нарізна армійських зразків, 1-мисливська, 6-гладкоствольних, 1-пневматична), 5-спеціальних засобів (газові пістолети, револьвери) та 1150-боєприпасів до мисливської нарізної зброї.

Якщо під час проведення місячника добровільної здачі зброї громадянин добровільно здав до міліції мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в майбутньому він має можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

Згідно вимог ч.3 ст. 263 Кримінального кодексу України звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другої цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

— Наразі нагадуємо, що за порушення порядку придбання, зберігання, носіння, виготовлення чи збут вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв громадяни несуть кримінальну відповідальність згідно статті 263 Кримінального кодексу України, — зазначив начальник Рівненського МВ УМВС в Рівненській області Руслан Мельник. — Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 2–х до 5–ти років.

Надія ЮРЧУК,

Рівненський МВ УМВС

України в Рівненській області

ВИТЯГ З КРИМІНАЛЬНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ

Стаття 263. Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами

1. Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу — караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

2. Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

3. Звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ