У Рівненській області налаштовують на професію та працю

У Рівненській області налаштовують на професію та працю

01.11.14 08:00 0 634
Зайнятість випускників 2014 року, які нині не навчаються та не працевлаштовані, стала топ-темою засідання круглого столу, яке провели 29 жовтня в Рівненському міському центрі зайнятості.

В заході взяли участь незайняті випускники, їх батьки та давні соціальні партнери центру зайнятості – управління освіти, міський центр соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді, Рівненський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості та інші.

Заступник директора Світлана Ротар, яка розповіла гостям центру про послуги служби зайнятості та її роль в організації зайнятості випускників ЗОШ. Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Маргарита Луцик висвітлила ситуацію на ринку праці м. Рівне та розповіла про державні програми сприяння працевлаштуванню молоді, в тому числі неповнолітньої. Запрошені випускники та їх рідні дізналися про соціальні послуги молоді, допомогу у визначенні здібностей та організацію професійного навчання. Із зацікавленням запрошені послухали розповідь методиста вищої категорії Рівненського ЦПТО Раїси Ліхачової про професії, які можна здобути на базі цього навчального закладу.

Начальник відділу соціального та правового захисту дітей служби у справах дітей Інна Самолюк розповіла про правовий захист неповнолітніх громадян, функції служби у справах дітей Рівненського міськвиконкому.

Результатом зустрічі стало те, що дехто з молодих людей визначився з майбутнім: наприклад, Настя й Ганна вирішили здобувати професію кравця; Вікторію привабила професія адміністратора – вона планує здобувати вищу освіту в готельній сфері. Зустріч відбулася в невимушеній обстановці, гості залишилися задоволені спілкуванням з представниками служби зайнятості та її соціальними партнерами.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ