У Рівненській області рятувальники спільно з комунальними службами оглянули протипожежний стан багатоповерхових житлових будинків та провели навчання з його мешканцями

У Рівненській області рятувальники спільно з комунальними службами оглянули протипожежний стан багатоповерхових житлових будинків та провели навчання з його мешканцями

01.11.14 14:43 0 712
31 жовтня рятувальники ГУ ДСНС спільно з співробітниками житло-комунального господарства провели комплексний огляд стану пожежної безпеки в багатоповерхових житлових будинках міста Рівне.

Особливу увагу звертали на стан утримання підвальних та горищних приміщень. Адже як відомо найчастіше пожежі виникають саме у цих місцях, а їх винуватцями стають особи без певного місця проживання, котрі у холодні дні шукають порятунку. Також ретельно перевірявся протипожежний стан самих під’їздів, а саме: справність електрощитових, розподільчих електрокоробок, світильників, не захаращеність шляхів евакуацій. А у будинках підвищеної поверховості (більше 10 поверхів) рятувальники перевірили справність систем протидимного захисту, внутрішній протипожежний водопровід, аварійне (евакуаційне) освітлення та пожежні крани. Також особливу увагу звертали на справність пожежних гідрантів, що розташовуються поблизу багатоповерхівок та незахаращеність шляхів під’їзду пожежно-рятувальної техніки до будинків.

Варто додати, що не усі громадяни свідомо дотримуються правил пожежної безпеки. Так двері у спільні квартирні коридори зачинені зсередини, що не дає можливості вогнеборцю вільно дістатися до осередку пожежі, а це втрата дорогоцінних хвилин. Також шляхи евакуації захаращенні горючим майном громадян, що збільшує ризики виникнення пожежі вдвічі та унеможливлює проведення безпечного порятунку із зони горіння.

Окрім «технічної сторони», фахівці приділили значну увагу профілактично-роз’яснювальній роботі з мешканцями багатоповерхівок. Людям нагадували правила пожежної безпеки у побуті, вручали інформаційні пам’ятки застережливого характеру у зимовий період. Такі заходи є дуже важливими, адже вони допомагають запобігти виникненню пожеж.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львові для дітей ...

КОМЕНТАРІ