Сергій Надал: «За три роки ми оновили тролейбусний парк на 30%»

Сергій Надал: «За три роки ми оновили тролейбусний парк на 30%»

01.11.14 10:34 0 623
Нові тролейбуси, які прибули до Тернополя із Чехії, презентували у КП «Тернопільелектротранс» 29 жовтня. Як розповідає міський голова Тернополя Сергій Надал, загалом до кінця року тролейбусне депо поповниться вісьмома тролейбусами, чотири з яких уже прибули у місто, два ще транспортують та решту готують з чеської сторони до відправлення.

«Ми продовжуємо практику оновлення тролейбусного парку, - розповідає Сергій Надал. – Це не перші тролейбуси, які ми закупили у Чехії і як показує практика, вони тривалі у експлуатації. Їх вартість із розмитненням та доставкою, навіть із ростом курсу євро, становить 350-370 тисяч гривень. У той час як новий такий транспорт вартує від 2,5 до 3 мільйонів гривень».

Міський голова також зазначив, що за останні три роки рухомий склад тролейбусів оновлено на 18 одиниць техніки. Оскільки це екологічно чистий та найдешевший транспорт у місті, то планується продовжувати оновлювати рухомий склад та прокладати нові кілометри тролейбусних ліній, щоб, де це можливо, усюди курсували тролейбуси. Також заплановано усі тролейбуси обладнати доступом до wi-fi та телевізійними екранами, щоб пасажири могли дізнаватися актуальну інформацію.

«Ми плануємо, що тролейбуси вийдуть на лінію з середини листопада, - розповідає директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх. – Будемо випускати їх на маршрути, де є найбільша потреба та звернення тернополян. Зазначу, що дані тролейбуси мають усі необхідні сертифікати, а попередні закуплені нами такі ж тролейбуси, за статистикою, мають найменшу кількість з’їздів через поточні несправності».

До слова, на усіх тролейбусних лініях працює 49 одиниць техніки, а найближчим часом планують випускати 53.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ