У Львівській області інформація щодо оформлення кредиту на придбання котлів з використанням будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу)

У Львівській області інформація щодо оформлення кредиту на придбання котлів з використанням будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу)

01.11.14 16:32 0 663
Департамент економічного розвитку, торгівлі та промисловості ОДА інформує: згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 року №491 “Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених в державному бюджеті для здійснення заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження” впроваджено механізм стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини тіла кредиту, залученого на придбання котлів з використанням будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу).

Відшкодування частини суми кредиту проводиться одноразово кожному позичальнику-фізичній особі в розмірі 20% суми кредиту, залученого ним за одним кредитним договором на придбання котла, але не більше 5 тисяч гривень за кожним кредитним договором.

На зазначений механізм реалізується АТ “Ощадбанк”. Для того, щоб отримати 20 % компенсації тіла кредиту на придбання котла, що працює на альтернативному паливі необхідно обрати його, оформити кредит у будь-якому відділенні «Ощадбанку» та подати документи, що підтверджують придбання котла. В свою чергу банк передає дані щодо позичальників в Держенергоефективності, яке перераховує компенсацію на поточний рахунок фізичних осіб, відкритий в «Ощадбанку».

Окрім цього, слід згадати про те, що у Львівській області продовжується видача населенню кредитів на впровадження енергозберігаючих заходів з відшкодуванням 15% річних в національній валюті за кредитами, отриманими на заходи з енергозбереження та 20% за кредитами, отриманими на заходи орієнтовані на використання альтернативних до газу джерел енергії у рамках Програми енергозбереження для населення Львівщини на 2013-2016 роки, одним із операторів якої є АТ «Ощадбанк».

Враховуючи наведене вище, акцентуємо увагу на тому, що кожен мешканець області може отримати компенсацію за кредитом на придбання котла з використанням будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу) :

з державного бюджету 20 % тіла кредиту;

з обласного бюджету 20% річних відсоткової ставки кредитно-фінансової установи.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі агресивних ...

КОМЕНТАРІ