На Львівщині стартує акція «Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету»

На Львівщині стартує акція «Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету»

01.11.14 09:53 0 642
З 3 до 17 листопада у медичних закладах Львова та області розпочинається акція «Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету». Такий захід проводиться на Львівщині восьмий рік поспіль.

Головний лікар Львівського обласного ендокринологічного диспансеру Ю.Вендзилович повідомив, що станом на 1 жовтня 2013 року у Львівській області налічувалося 61 017 осіб хворих на цукровий діабет. З них понад 32 тисячі осіб отримують таблетовані цукрознижуючі препарати, 10 тисяч (з яких 564 дітей) потребують постійної замісної терапії інсуліном. Очікувана кількість хворих на цукровий діабет до кінця 2014 року – понад 63 тис. осіб.

Враховуючи актуальність проблеми, під час проведення акції створюються умови для зниження рівня захворюваності населення. Відповідно, зменшується кількість ускладнень (випадків сліпоти, ампутацій кінцівок, хронічної ниркової недостатності). Щодо соціально-економічних показників, це дозволяє зменшити витрати на лікування та соціальне забезпечення.

Проведення профілактичних акцій дає хороший результат з раннього виявлення хвороби. Упродовж минулорічної акції було обстежено 72 568 осіб, виявлено 577 хворих на цукровий діабет.

В Україні станом на 1 січня 2014 р. зареєстровано 1 380 047 хворих на цукровий діабет (2,9 відсотка чисельності населення). Проте кількість людей з недіагностованою патологією перевищує цей показник у 3–4 рази. Невпинно збільшується кількість хворих дітей, особливо віком до п'яти років, які потребують лікування препаратами інсуліну.

Відповідно до світової статистики, кожні 13–15 років кількість хворих на цукровий діабет подвоюється. Аналогічна тенденція спостерігається і в Україні — показник захворюваності збільшився з 115,6 (1993 рік) до 249,8 (2010 рік) на 100 тис. населення. Переважно це стосується кількості хворих на цукровий діабет II типу.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львові правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ