Леонід Бицюра: «Розвиток молочного тваринництва є пріорітетом для Тернопільщини».

Леонід Бицюра: «Розвиток молочного тваринництва є пріорітетом для Тернопільщини».

02.11.14 21:43 0 767
Про перспективи розвитку молочних кооперативів у Кременецькому районі йшлося 30 жовтня під час робочої зустрічі у Кременецькій райдержадміністрації за участю заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Леоніда Бицюри, директора агропромислового розвитку ОДА Олега Напори, голови Кременецької райдержадміністрації Віталія Ткачука, голови Кременецької районної ради Андрія Смаглюка, директора Львівської аграрної дорадчої служби, віце-президента Асоціації дорадчої служби України Івана Паньківа.

У рамках зустрічі директор БО ЛАДС Іван Паньків презентував проект «Підвищення конкурентоздатності молочного сектору в Україні», який тривав з з 2008 по 2013 роки.

Участь у Проекті взяли 39 великих та середніх господарств у Львівській області, допомогу отримали понад 2000 сільських родин. В межах проекту було створено було створено 7 сісмейних ферм і 8 кооперативів та об`єднання кооперацій.

«Зараз ми започатковуємо проект за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Добробут громад» під назвою «Розвиток молочного бізнесу в Україні», - наголосив Іван Ярославович. – Він реалізовуватиметься впродовж семи років у Львівській та Івано-Франківській областях. Також ми зверталися до координаторів проекту з пропозицією підтримати нашу діяльність у Тернопільській, Рівненській та Волинській областях».

За словами Івана Паньківа, наразі розглядається потенційна можливість підтримки власників корів і створення сімейних ферм на Тернопіллі.

4

Заступник голови Тернопільської обллдержадміністрації Леонід Бицюра наголосив, що розвиток молочного тваринництва є пріорітетом для Тернопільщини, яка є сільськогосподарським краєм.

«Розвиток агропромислового комплексу – це стратегічний напрямок розвитку області, - зазначив Леонід Олексійович. – Це ми можемо реалізувати у двох формах – малі сімейні ферми, кооперативи, і великі підприємства (тваринницькі ферми). Проект за підтримки міжнародного благодійного фонду «Добробут громад» - це не просто надання допомоги, в першу чергу це зміна підходів до догляду за худобою, виробництва молока, взаємин між постачальниками молока і його споживачами. Також кооперативна форма дозволяє вирішити фінансові питання – закупівля обладнання , доїльних апаратів, вентиляційної системи, обладнання ферм за новими розробками».

Реалізація проекту у селах області, за словами Леоніда Олексійовича, допоможе вирішити проблему зайнятості населення. Адже відсутність роботи – одна з причин занепаду сіл.

«Кременецький район ми обрали невипадково, бо тут були найбільші проблеми у молочного тваринництва, зокрема зниження поголів`я корів, - зазначив заступник голови ОДА. – Однак на території району вже працюють молочні кооперативи, і ми бачимо переваги такої форми організації роботи».

Одним з кроків щодо організації молочних кооперативів є роз` яснювальна робота фахівцями. Наразі триває підготовка тематичних семінарів для жителів усіх районів Тернопільщини.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ