Небажані гості Закарпаття

Небажані гості Закарпаття "зупинилися" в міськвідділі Мукачева

02.11.14 12:42 0 652
Працівники карного розшуку Мукачівського міського відділу міліції виявили і затримали автомобіль марки «OPEL Vivaro» на транзитних номерах, у якому перебували троє осіб Кивської та Чернігівської областей. З машини правоохоронці вилучили автоматичний пістолет типу «Скорпіон», глушник до нього, пістолет Макарова, набої до зброї у кількості 29 штук та два ножі.

Оперативники карного розшуку Василь Карпинець, Владислав Варга, Василь Савків та Едуард Ланьо у мікрорайоні «Підгоряни» м.Мукачева звернули увагу на мікроавтобус білого кольору на транзитних номерах, який тривалий час їздив вулицями міста. Запідозривши осіб, які перебували у автомобілі, у не добрих намірах оперативники вирішили з`ясувати ціль перебування іногородніх чоловіків у місті над Латорецею.

В подальшому в рамках проведення оперативних заходів, правоохоронці під час особистого огляду, у одного з них – наймолодшого, 20-річного мешканця м.Київ виявили пістолет Макарова з бойовими патронами кількістю 8 шт. Також чоловік пред`являв уже не дійсне посвідчення рядового міліції батальйону патрульної служби міліції «Київ-2». Це на думку молодика мало налякати місцевих міліціонерів.

З цією метою розшуківцям показали й посвідчення громадської організації інспекторів Антикорупційного бюро України «Тризуб Січ».

- Під час огляду автомобіля, працівники міліції, - розповідає в.о. начальника кримінальної міліції Мукачівського міськвідділу Ярослав Товкан, під водійським сидінням виявили автоматичний пістолет типу «Скорпіон» з маркуванням «7.65 Salve Blank14» зі спорядженим магазином, у якому знаходилось 10 патронів, металевий пристрій, схожий на глушник. А з багажного відсіку машини вилучили паперовий згорток ще з 11 бойовими набоями калібру 9 мм, з маркуванням «9мм Макаров».

Всіх трьох осіб затримано до міськвідділу та допитано слідчими. Найстаршому з непроханих гостей Срібної землі, мешканцю Чернігівської області 37 років. Іншим двом, мешканцям столиці – 34 та 20 років.

На запитання слідчого - звідки зброя і яка ціль перебування в Мукачеві, хлопці розповіли, що нібито знайшли зброю у м.Ізюм під час їхнього перебування у зоні АТО на сході країни. Власником заборонених речей, як зізнався 20 – літній киянин, є він.

Наразі все ретельно перевірятимуть правоохоронці. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками част.1 ст.263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Вже відомо, що один з непроханих гостей раніше притягувався до кримінальної відповідальності і 14 років відбував покарання у місяцях позбавлення волі. Розпочаті перевірки щодо мети приїзду на Закарпаття озброєної трійці та причетності цих осіб до вчинення інших злочинів на території держави. Вилученні речі направленні до дослідження до експертного центру при УМВС України в Закарпатській області.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Підполковник міліції та ...
Наступна новина: Олександр Пирожик: ...

КОМЕНТАРІ