Рівненська область: рятувальники ліквідовують пожежі на торфовищі

Рівненська область: рятувальники ліквідовують пожежі на торфовищі

02.11.14 20:27 0 747
01 листопада продовжуються роботи щодо ліквідації горіння покладів торфу поблизу села Жадень Дубровицького району. На ліквідацію осередків загорянь задіяно пожежно-рятувальну та інженерну техніку. Крім того, рятувальникам Держслужби з НС за сприяння Дубровицької районної адміністрації задіяно місцеве населення та працівники лісового господарства.

Роботи щодо ліквідації осередків загорянь ускладнені значним глибинним тлінням шарів грунту. Пожежа в цілому контрольована та суттєво не впливає на життєдіяльність мешканців навколишніх сіл. На місці події працює оперативна група працівників облуправління на чолі з начальником Головного управління ДСНС у Рівненській області полковником служби цивільного захисту Сергієм Круком. До повної ліквідації займання роботу рятувальників координуватиме заступник начальника ГУ ДСНС полковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук.

Крім того, зафіксовано незначні осередки загорянь торфовищ у північних районах області: Володимирецькому, Зарічненському, Рокитнівському та Сарненському.

Попередньою причиною займань торфовищ є – людська недбалість під час випалювання сухої трави. Разом з тим, тепла та суха погода сприяє швидкому поширенню вогню на значні площі. Окрім того, навіть після ліквідації пожежі висока температура на покладах торфу зберігається всередині кілька днів.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області звертаються до всіх мешканців краю: будьте уважні і обережні у поводженні з вогнем, особливо біля торфовищ. Не залишайте непогашених вогнищ і недопалків. Пам'ятайте, вогонь і дим від пожеж загрожують життю і здоров'ю людей та навколишньому середовищу. Від вигорання торфу утворюються порожнини і імовірні провали під землю людей і техніки.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прикарпатським ...
Наступна новина: Петро Колодій взяв участь в ...

КОМЕНТАРІ