На Хмельниччині психологи-рятувальники допомогли вимушеним переселенцям зі Сходу країни усунути негативні психоемоційні прояви

На Хмельниччині психологи-рятувальники допомогли вимушеним переселенцям зі Сходу країни усунути негативні психоемоційні прояви

04.11.14 11:39 0 665
Фахівці психологічної служби Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області продовжують проводити профілактичну роботу з усунення можливих негативних психоемоційних проявів у вимушених переселенців зі Сходу країни, які наразі проживають на територій краю.

Так, наприкінці жовтня психологи-рятувальники сумісно з керівництвом Старокостянтинівського районного сектору Головного управління та соцпрацівниками завітали до сімей вимушених переселенців із Донецької та Луганської області, які знайшли свій прихисток у с. Миролюбне Старокостянтинівського району. Адресну психологічну допомогу фахівці надали 16 людям, з них вісьмом дітям.

У ході роботи психологи докладали максимум зусиль, щоб переключити увагу вимушених переселенців із гнітючих переживань на позитивні емоції, поступового навіювали приємні емоційні спогади та формували оптимістичні сподівання на майбутнє. Крім того, рятувальники надали консультації щодо адекватного сприйняття нового соціального середовища.

Наостанок, жителі Донбасу висловили слова вдячності працівникам ДСНС за підтримку, турботу та увагу до вирішення окремих наболілих проблем соціального та психологічного характеру.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку канікули – пора ...
Наступна новина: Поки заправляв ...

КОМЕНТАРІ