Щоб не зазнати фіаско,влада не повинна відмежовуватися від людей,– «Вільний мікрофон»

Щоб не зазнати фіаско,влада не повинна відмежовуватися від людей,– «Вільний мікрофон»

04.11.14 11:13 0 644
Щоб не повторити помилок «помаранчевих» у 2005 році, теперішній владі варто навчитися слухати людей, відповідати на запити суспільства. Такої думки більшість учасників традиційного опитування «Питання тижня» від народного проекту «Вільний мікрофон» на телеканалі ZIK.

Зокрема, під час знімання програми 2 листопада у мешканців Західної України і Києва цікавилися: «Що треба зробити владі в Україні, аби зараз не повторити помилок, зроблених учасниками помаранчевих сил у 2005 році?».

На думку народних ораторів, після феєричної перемоги Помаранчевої революції тодішня влада впала в ейфорію і геть забула, завдяки кому потрапила на вершину правління країною. Відтак нинішні можновладці, щоб уникнути безславного кінця, передусім не повинні відмежовуватися від думки народу.

«Владі в Україні треба прислуховуватися до думки людей, треба йти до людей, чути, що люди кажуть, – порадив політичній верхівці чоловік в Ужгороді. – Не знаючи, чого хоче народ, як можна йому служити?».

«Хочу побажати пану Президенту, будьте жорстким менеджером, не повторіть помилок Віктора Ющенка, – емоційно додав дідусь у Тернополі. – Слухайте громаду, не відмежовуйтесь людей, від тих хто працює на бюджет. Не можете допомогти? Дайте пораду. Народні депутати не відфутболюйте громадян, які йдуть до вас з проханням».

Водночас, як слушно зауважив, киянин: люди обирали народних депутатів не для того, аби постійно вказувати їм, як і що робити. Кожен народний обранець перед виборами давав певні обіцянки. Тож його головне завдання – виконати обіцяне.

«Мы не можем диктовать каждому депутату, как ему жить и как строить нашу страну, – пояснив свою думку чоловік. – Каждый депутат в предвыборной агитации обещал сдедать жизнь в стране лучше, качественнее. Каждое обещание должно быть выполненным. Просто власти надо работать по совести, тогда и старых ошибок не будет».

«Що робити, аби не повторити помилки попереднього Майдану? Виконати новій владі те, що обіцяла», – такої ж думки і народна ораторка з Луцька.

Також чимало учасників опитування пригадали, як після Помаранчевої революції колишні соратники стали ворогами через розподіл посад. Нині, переконані люди, таке не має повторитися. Політики повинні відкинути власні амбіції, і згадати, що вони слуги народу.

«Передусім політики повинні дійти злагоди між собою, – заявила киянка. – Сподіваюся, що вони ще оговтаються, поки не пізно, бо вже зараз ділять посади за квотами. Ми ж хотіли, щоби до влада прийшла єдина команда, а не любителі кулуарних ігор».

«Треба перестати спекулювати на популізмі, а об’єднатись і робити все, аби життя в країні покращало, щоб закінчилася війна, – такої ж думки і луччанин. – Коли ж кожен тягне ковдру на себе – нічого доброго не буде. Як на мене, найперше, що треба зробити – створити професійний уряд, а не такий, що визначався би квотами».

Окрім того, чимало народних ораторів наголошували: не лише політики, а й прості українці не повинні повторювати помилок 2005 року. На думку багатьох, тоді люди після перемоги революції надто розслабилися і довірилися владі.

«Багато чого залежить від активності суспільства, – резюмував мешканець Чернівців. – Мені здається, що вулиця, Майдан повинні весь час про себе нагадувати владі».

Більше порад владі можна почути щовечора на телеканалі ZIK у спеціальних випусках «Вільного мікрофона» – «Питання тижня». Поточні випуски програми дивіться щодня і щогодини у денний та вечірній час.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Господарським судом ...
Наступна новина: Агропромислові підприємства ...

КОМЕНТАРІ