В Чернівецькій області рятувальники тренувалися ліквідовувати пожежу на нафтоналивній естакаді

В Чернівецькій області рятувальники тренувалися ліквідовувати пожежу на нафтоналивній естакаді

04.11.14 15:35 0 640
З метою відпрацювання взаємодії рятувальників Управління ДСНС України у Чернівецькій області з обслуговуючим персоналом нафтоналивної естакади при гасінні пожежі у резервуарі з нафтою та тренування особового складу підрозділів у гасінні пожеж на об’єктах нафтовидобувної промисловості 31 жовтня в смт. Берегомет Вижницького району відбулися тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної пожежі на нафтоналивній естакаді.

Згідно задуму навчань, внаслідок падіння опори електропередач на резервуар з нафтою, розпочалося горіння нафти в резервуарі нафтоналивної естакади. Через високу температуру виникла загроза вибуху. Черговий персонал естакади відразу повідомив про пожежу професійний пожежний пост № 1 по охороні нафтоналивної естакади та Державну пожежно-рятувальну частину № 4 міста Вижниця Управління ДСНС України у Чернівецькій області. Рятувальники, по прибуттю на місце події, оголосили підвищений номер виклику, у зв’язку з чим, на ліквідацію пожежі додатково направлено вогнеборців міст Сторожинець та Чернівці.

Оскільки під час таких пожеж утворюється висока температура, бійці ДСНС проводили роботи по ліквідації пожежі у тепловідбивних костюмах. Щоб не допустити вибуху, пожежно-рятувальні підрозділи постійно здійснювали охолодження резервуару. Для ліквідації пожежі рятувальники провели пінну атаку. Оперативні дії вогнеборців дозволили ліквідувати пожежу, не допустивши подальшого розповсюдження полум’я, завдяки чому вдалося захистити поруч розташовані споруди.

«Із поставленим завданням пожежно-рятувальні підрозділи впоралися у встановлені терміни та продемонстрували свою готовність до дій за призначенням» – підбив підсумки навчань заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Сергій Шмиголь.

У навчаннях приймали участь пожежно-рятувальні підрозділи смт Берегомет, м. Вижниця та м. Вашківці Вижницького району, а також пожежно-рятувальні підрозділи Сторожинецького району та м. Чернівці. Всього до навчань було залучено 17 одиниць техніки та 73 чоловіки особового складу.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ