Буковинські правоохоронці викрили телефонного шахрая

Буковинські правоохоронці викрили телефонного шахрая

04.11.14 16:43 0 748
Мешканка обласного центру «вирішила» проблеми свого племінника за 12 тисяч гривень. Завдяки професійним діям працівників карного розшуку Першотравневого райвідділу міліції особу організатора шахрайства, вдалося встановити.

Спрацювала досить давня і відома шахрайська схема. До 75-річної жінки серед ночі зателефонував невідомий чоловік, представився працівником правоохоронного органу та повідомив, що її племінник має проблеми із Законом. Шахрай запевнив жінку, що це питання можна буде вирішити за 12 тисяч гривень. Перелякана пенсіонерка одразу ж погодилась на пропозицію зловмисника та надалі діяла за його вказівками. Визначену суму грошей передала таксисту. Коли ж шахрай дізнався, що кошти жінка передала, тоді нахаба їй зателефонував, аби «заспокоїти» та повідомити, що питання із родичем ось-ось вирішиться.

Однак, зловмиснику цієї суми було недостатньо. Вранці шахрай знову зателефонував потерпілій та попросив ще 5 тисяч гривень. У цей час жінка зрозуміла, що її ошукали та одразу викликала правоохоронців. Тож міліціонери вже чекали на місці посередника. Таксист розповів правоохоронцям, що виконував замовлення, а пакунок відвіз за вказаною адресою. Там проживає жінка, яка отримала кошти від перевізника.

Як з'ясувалося, син цієї жінки наразі відбуває покарання за скоєння майнових злочинів у одній із колоній західного регіону. Він попередив матір, що їй привезуть значну суму грошей, яку потрібно буде перерахувати на декілька банківських карток. Завдяки вжитим заходам оперативних працівників райвідділу міліції, шахрайська схема ув'язненого не спрацювала.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження, передбачене ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті – позбавлення волі строком до трьох років.

Наразі триває досудове слідство, у ході якого слідчі визначать ступінь вини кожного учасника цієї схеми.

А правоохоронці вкотре нагадують: якщо вам телефонують невідомі особи з невідомих номерів, представляючись вашими рідними або міліціонерами, та просять чи вимагають перерахувати кошти, в жодному разі не робіть цього. Одразу ж зателефонуйте рідним, переконайтеся, що з ними все гаразд. А якщо вони на зв'язок не виходять – телефонуйте на 102!

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Закарпаття: несправна ...

КОМЕНТАРІ