На Вінничині штик-ніж від карабіна "Мосіна" вилучили міліціонери у жителя Могилів-Подільського

На Вінничині штик-ніж від карабіна "Мосіна" вилучили міліціонери у жителя Могилів-Подільського

04.11.14 08:00 0 814
У Могилів-Подільському районі працівники ДАІ зупинили «шістку», водій якої у багажнику віз штик-ніж від карабіна «Мосіна».

Як розповів начальник Могилів-Подільського міського відділення міліції Юрій Дубецький, працівники Державтоінспекції під час несення служби по нагляду за дорожнім рухом на блокпосту у селі Немія зупинили автомобіль «ВАЗ-2106». У багажнику автівки, власником якої є 28-річний житель одного з сіл району, інспектори міліції виявили холодну зброю - штик-ніж від карабіна «Мосіна».

Власник зупиненої автівки пояснив, що виявлений міліціонерами штик він позичив у товариша, та віз додому, щоб заколоти свиню. Де насправді чоловік взяв зброю, яка за усіма ознаками є холодною, і навіщо зберігав, з'ясує слідство.

Вилучена зброя направлена на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу передбачено покарання до 3-х років позбавлення волі.

Вінницька міліція продовжує вживати посилені заходи для того, щоб вінничани та мешканці області почували себе у безпеці. На території області працюють блок-пости по контролю за транспортними засобами з метою унеможливлення перевезення зброї, вибухівки чи інших небезпечних предметів.

Нагадуємо, громадяни, які добровільно звернуться до міліції та здадуть свою незареєстровану зброю, звільняються від адміністративної та кримінальної відповідальності.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ