На Волині завершився місячник добровільної здачі зброї

На Волині завершився місячник добровільної здачі зброї

04.11.14 12:02 0 595
Жителі області добровільно здали 83 одиниці незареєстрованої зброї, а відтак будуть звільнені від кримінальної та адміністративної відповідальності.

Незважаючи на те, що працівники міліції постійно виявляють та вилучають з незаконного обігу вогнепальну зброю, окремі громадяни зберігають її, іноді навіть не здогадуючись про те, що таким чином порушують закон.

Загалом за період проведення місячника волиняни здали 83 одиниці зброї, зокрема 62 одиниці – мисливської гладкоствольної, 20 одиниць – нарізної армійських зразків та 1 – саморобну. Крім того, громадяни віддали правоохоронцям 57 одиниць боєприпасів до зброї армійських зразків і 25 спеціальних засобів (12 газових пістолетів і револьверів та 13 пристроїв для відстрілу патронів, споряджених кулею несмертельної дії), а також один снаряд, дві гранати та один запал.

- Добровільна здача вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин і спеціальних засобів, які зберігаються незаконно, звільняє громадян від адміністративної та кримінальної відповідальності, – повідомив керівник сектору дозвільної системи УГБ УМВС України у Волинській області Володимир Войстрик.

Нагадуємо волинянам: згідно зі статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без правових підстав, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7-ми років. А носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу карається навіть позбавленням волі на строк до 3-х років.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ