Волинь: в області триває активна робота із заміщення газу на альтернативні види палива

Волинь: в області триває активна робота із заміщення газу на альтернативні види палива

04.11.14 12:25 0 610
Як уже повідомлялося, в області напрацьовано низку проектів з заміщення газу. Зокрема, в роботі – 19 об'єктів, які переводять з газових на твердопаливних, коштом держави. А на ці цілі Волині передбачено 12,1 млн грн. Крім цього, напрацьовано 20 енергетичних проектів, які фінансуються приватними інвесторами.

в ході оперативної наради, про хід робіт в цьому напрямку доповів голові облдержадміністрації Володимиру Гунчику директор департаменту ЖКГ та будівництва ОДА Володимир Банада. За його словами, всі об'єкти – в активній фазі. Із отриманих 3 млн грн, залишилось не використаних понад 400 тис. грн. Володимир Банада запевнив, що область до 15 грудня планує у повному обсязі освоїти державний ресурс, спрямований регіону на заміщення газу.

Над втіленням інвестиційних проектів працює сім інвесторів, які взяли на себе зобов'язання забезпечити постачання теплової енергії закладам бюджетної сфери області. Вони працюють в місті Ковель, Старовижівському, Іваничівському, Луцькому та Камінь-Каширському районах.

Голова облдержадміністрації акцентував увагу керівників районів на активізації цієї роботи, адже Волинь має достатньо сировини, для того, щоб у 2015 році перевести газові котельні бюджетних закладів на твердопаливні. Вцілому реалізація цього проекту потребує близько 150 млн грн..

Володимир Гунчик також дав доручення відповідальним службам проаналізувати стан справ котелень, які перевели з газових на твердопаливні, щоб вивести базову вартість тепла у відповідності до рішень Уряду, і при цьому, не допустити її збільшення.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі патрульні ...
Наступна новина: Глава УГКЦ закликав ...

КОМЕНТАРІ