«Волиняночка» виступила у польському місті Бжозув Підкарпатського воєводства

«Волиняночка» виступила у польському місті Бжозув Підкарпатського воєводства

04.11.14 08:33 0 713
З 20 по 27 жовтня на запрошення фундації «Популяризація і Розвиток Бескид» зразковий аматорський ансамбль танцю «Волиняночка» Палацу культури міста Луцька перебував у навчально-відпочинковому осередку «Чардворек» у польському місті Бжозув Підкарпатського воєводства.

Впродовж восьми днів учасники “Волиняночки” спілкувалися з польськими однолітками, демонстрували творчі здібності, брали участь у майстер-класах та спортивних змаганнях, відвідали визначні місця Підкарпатського воєводства і разом з новими знайомими мандрували вулицями Старого Міста, якому понад 150 років.

Через презентацію, яку підготували учасники ансамблю «Волиняночка», польська молодь ознайомилася з Волинським краєм, його традиціями, минулим та сучасним.

Керівник ансамблю Олена Козачук проводила майстер-класи, де навчала поляків основних танцювальних рухів традиційних танців регіону Полісся та Волині, зокрема: «Трійка», «Печене порося», «Волинський краков'як», «Плескач», «Помело». Для учасників «Волиняночки» майстер-клас з акторської майстерності та пантоміми провів відомий польський актор Марек Писем.

Разом з польським театральним колективом з міста Денов учасники “Волиняночка” мали два концертних виступи. На завершення програми художній керівник Палацу культури Тетяна Лець та методист Уляна Томчук разом з учасниками «Волиняночки» та польськими артистами виконали гімн Волинського краю «Волинь моя».

Управління культури (720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині у ...
Наступна новина: На Львівщині правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ