На Житомирщині посадовцеві,якого "схопили за руку" під час отримання хабара,офіційно оголошено про підозру

На Житомирщині посадовцеві,якого "схопили за руку" під час отримання хабара,офіційно оголошено про підозру

04.11.14 15:03 0 618
Оперативники Управління боротьби з економічною злочинністю УМВС затримали безпосередньо під час отримання хабара заступника директора навчально-курсового комбінату, який знаходиться в одному з районів регіону. У ході розслідування кримінального провадження уже встановлено факти неодноразового вимагання та отримання службовцем неправомірної вигоди. Чоловікові офіційно оголошено про підозру у вчиненні протиправних дій.

Правоохоронці «схопили за руку» посадовця ще на початку жовтня. Як було з'ясовано, останній, зловживаючи службовим становищем, отримав від жителя області неправомірну вигоду у сумі 4000 гривень. Такий транш «допомоги» чоловік вимагав за видачу свідоцтва, що дає можливість отримати документи для керування сільськогосподарською та іншою спеціальною технікою.

Під час проведення особистого обшуку на місці скоєння кримінального правопорушення у службовця вилучено грошові кошти, а у робочому кабінеті - інші речові докази, що свідчили про протиправну діяльність затриманого.

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань і за фактом отримання неправомірної вигоди розпочато кримінальне провадження, в ході досудового розслідування якого були викриті й інші факти злодіянь.

– Підприємливий державний службовець налагодив «конвеєр» з видачі підроблених свідоцтв за різними категоріями техніки. Нині встановлено та доведено десятки подібних фактів. Гроші, отримані за злочинні діяння, держслужбовець використовував для власного збагачення, - повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС Житомирщини Сергій Вязмікін.

Нині триває розслідування кримінального провадження одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України – за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч.1 ст.366 (Службове підроблення) та ч.1 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем). За чинним законодавством, йому може загрожувати позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

УДСБЕЗ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові благодійний ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ