Держекоінспекція у Закарпатській області повідомляє

Держекоінспекція у Закарпатській області повідомляє

04.11.14 13:40 0 611
Держекоінспекція у Закарпатській області повідомляє

Держекоінспекцією у Закарпатській області отримано 01 листопада 2014 року повідомлення про витік нафти та забруднення земельної ділянки в районі с. Чабанівка на території Ірлявської сільської ради Ужгородського району, що відбулося внаслідок розгерметизації відводу від несанкціонованої врізки в нафтопровід “Броди – Держкордон”.

Виїздом на місце події встановлено, що розлив стався в приміщенні колишньої тваринницької ферми, внаслідок чого нафта потрапила на територію біля будівлі ферми та в прилеглий сухий придамбовий меліоративний канал. Загальна площа забруднення склала близько 840 м. кв. З метою локалізації наслідків виходу нафти та зменшення впливу на довкілля силами АВП ЗД філії “МН “Дружба” ПАТ “Укратранснафта” в каналі облаштовано глиняні перемички та здійснюється викачування нафти. Об'єм вилитої нафти встановлюється. Загрози потрапляння нафти у водні об'єкти нема.

За інформацією Закарпатської дільниці філії “Магістральні нафтопроводи “Дружба” несанкціоновану врізку ліквідовано. Держекоінспекцією складено акт перевірки та з метою визначення ступеня негативного впливу на навколишнє середовище відібрано проби ґрунтів забрудненої земельної ділянки.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області продовжує контроль за ситуацією, що склалася.

Державна екологічна інспекція

у Закарпатській області

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Українська державна ...

КОМЕНТАРІ