У Львівській області у жовтні Червоноградським правоохоронцям громадяни добровільно здали понад 30 одиниць зброї

У Львівській області у жовтні Червоноградським правоохоронцям громадяни добровільно здали понад 30 одиниць зброї

04.11.14 16:56 0 665
На Львівщині з 1 по 31 жовтня тривав місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівки. Під час якого громадяни могли звертатися до правоохоронців з метою добровільної здачі зброї. Мешканці Львівщини мали можливість, після проведеної спеціальної перевірки та оформлення документів, зареєструвати її у свою власність.

На території обслуговування Червоноградського міського відділу ГУ МВС України у Львівській області завершився місячник добровільної здачі зброї. Мета операції - заохотити тих осіб, котрі мають не зареєстровану зброю здавати її у міський вiддiл мiлiцiї, а також поінформувати громадян про те, що добровільна здача зброї не тягне за собою кримінальної вiдповiдальностi.

Більше того, у період місячника, здавши зброю, після експертної оцінки, можна зареєструвати її на себе i користуватися нею під час полювання. Так,за цей період мешканці м. Червонограда добровільно здали 14 одиниць мисливської зброї, з них 9 - нарізної зброї та 5 - гладкоствольної мисливської зброї. Також здано 6 газових пістолетів.

Правоохоронці наголошують, що усі громадяни, які добровільно здали вогнепальну зброю та боєприпаси, які зберігалися незаконно, уникнуть кримінальної відповідальності.

«Незареєстрована зброя – це не лише порушення закону, а й причина нещасних випадків, у яких травмуються та гинуть люди. На жаль, жертвами небезпечних іграшок часто стають діти. Також оформивши відповідні документи, громадяни зможуть зареєструвати зброю в особисту власність й надалі використовувати її вже на законних підставах», – зазначив начальник МГБ Червоноградського МВ підполковник міліції Михайло Спічак.

ВЗГ ГУ МВ України у Львівській області,

за матеріалами Оксани Козачок,

помічник начальник Червоноградського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ