Юрій Турянський: Канада є нашим багатовекторним партнером

Юрій Турянський: Канада є нашим багатовекторним партнером

04.11.14 13:48 0 673
Канада є багатовекторним партнером Львівщини та одним з найбільших наших друзів у світі. Про це 3 листопада, заявив т.в.о. голови облдержадміністрації Юрій Турянський під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком.

“Нам надзвичайно важливо мати такого потужного лобіста у світі, враховуючи агресію з боку з Росії. Українська діаспора має потужний вплив на прийняття рішень у державі, яка завжди однією з перший ставала на захист наших інтересів за кордоном,” – сказав Юрій Турянський. У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук наголосив, що існує повний консенсус між усіма партіями Канади щодо необхідності надання підтримки Україні.

У ході зустрічі сторони обговорили інвестиційне співробітництво між Львівської областю і Канадою. Юрій Турянський зазначив, що Канада допомагає у реалізації економічних, туристичних, культурних проектів, окрім цього на Львівщині є великий потенціал з розвитку співпраці у сфері IT- технологій, тут працює багато хороших програмістів. За словами очільника області, готується потужна промоція Львівщини задля залучення інвестицій.

Як зазначив Роман Ващук, найбільшою опорою у реалізації даних проектів є проведення ефективних реформ. Він наголосив, що новий парламент повинен впроваджувати ті реформи та голосувати за ті закони, за які проголосували виборці. На його переконання, першочерговими завданнями є боротьба з корупцією, встановлення таких правил ведення бізнесу, які будуть зрозумілими для закордонного партнера.

“Впродовж 20 років в Україні не проводилися ефективні реформи, проте після Революції гідності українське суспільство вимагає змін і ми їх проводитимемо. Я налаштовую усіх працівників ОДА на реформи, без цього ми не зможемо рухатися далі”,- наголосив керівник області.

Сторони погодилися, що слід нарощувати рівень інвестицій в економіку області, в тому числі і канадських інвесторів.

“Слід працювати над іміджем України як країни можливостей. Мені здається, що, передовсім, Львівщина є важливим партнером Канади у сфері інформаційних технологій, це невидимий інтелектуальний експорт Львівщини, який є важливим для наших фірм. Ті проекти, які ми вже розпочали реалізовувати на Львівщині, зокрема співробітництво в аграрній сфері, підтримка молочарства, кооперативів – це також важливо для майбутнього України у контексті підписаної Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Інтелектуальний, промисловий та аграрний потенціал в області, безперечно є,” – резюмував дипломат.

На завершення зустрічі Юрій Турянський вручив символічний паспорт громадянина Львівщини Надзвичайному та Повноважному Послу Канади в Україні Романові Ващуку.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ