На Львівщині відбувся Бойківський Форум «Туризм і традиції»

На Львівщині відбувся Бойківський Форум «Туризм і традиції»

04.11.14 14:02 0 627
31 жовтня у смт Бориня Турківського району у Бойківському професійному ліцеї народних промислів та ремесел відбувся Бойківський Форум «Туризм і традиції».

В рамках форуму презентовано бойківські народні промисли та обряди, бойківську автентичну кухню, майстер-класи тощо.

Окрім того, відбулася конференція «Туризм і традиції: виклики та перспективи», на якій представлено туристично-рекреаційну привабливість Бойківщини, обговорено ефективні методи, проблеми та перспективи розвитку туризму на Бойківщині.

Бойківський форум відвідала чисельна львівська делегація представників туристичних підприємств, що організовують тури по Львівщині, громадських туристичних організацій, туристичних асоціацій, краєзнавців, екскурсоводів, навчальних закладів туристичного спрямування, органів влади, засобів масової інформації.

Екскурсійний супровід від Львова до Борині надали відомі краєзнавці-науковці Микола Майданський та Петро Зборовський.

“Бойківський форум є важливою подією в житті Львівської області, оскільки він дає можливість прославити та відкрити Україні і світові привабливість Бойківщини, стверджує наявність унікального туристично-рекреаційного та культурно-мистецького потенціалу, переконує, що тут можна зробити дивовижні відкриття”, – зазначила заступник департаменту міжнародного співробітництва та туризму ОДА Оксана Погорілко.

За її словами, на сучасному етапі Бойківщина має реальну можливість скерувати до себе значні туристичні потоки завдяки появі низки сприятливих факторів, одним з яких є внесення до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО дерев'яної церкви Пресвятої Богородиці 1838 року у с.Матків, що на Турківщині, яка є шедевром архітектури і не має аналогів у світі.

Форум відбувся за підтримки департаменту міжнародного співробітництва та туризму і департаменту освіти та науки облдержадміністрації, а також Турківської райдержадміністрації і Турківської районної ради.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку цікава і ...
Наступна новина: Цьогоріч Jazz Bez завітає ...

КОМЕНТАРІ