У Львівській області викладачі та курсанти ЛьвДУВС навчали школярів поводитися зі зброєю

У Львівській області викладачі та курсанти ЛьвДУВС навчали школярів поводитися зі зброєю

04.11.14 09:08 0 675
Цьогоріч вперше Львівський державний університет внутрішніх справ долучився до Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. У рамках заходу працівники та курсанти університету організували для учасників фестивалю майстер-клас «Вогнева та тактико-спеціальна підготовка для цивільного населення».

Заходи відбувались на другий день фестивалю у Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького». Тут науково-педагогічні працівники кафедри тактико-спеціальної підготовки, на чолі з полковником міліції Володимиром Булачеком, і представники курсантсько-студентського самоврядування ЛьвДУВС ділилися з усіма бажаючими цікавими знаннями та досвідом. Серед охочих ближче познайомитись зі зброєю були здебільшого учні львівських шкіл та їхні вчителі.

Першим перед відвідувачами виступив доцент кафедри тактико-спеціальної підготовки підполковник міліції Володимир Синенький, який розповів слухачам про роботу кафедри та основні її завдання, а також продемонстрував фільм, який розповідає про тактико-спеціальну підготовку курсантів та офіцерів в польових умовах і не тільки.

Опісля працівники кафедри ознайомили молодь з багатьма видами страйкбольної та бойової зброї, продемонстрували засоби особистого захисту та активної оборони. Діти із захватом роздивлялись усі експонати, запитували про вагу та вражаючу силу зброї. Відвідувачі також мали змогу більш детально роздивитись усі частини пістолета Макарова та автомата Калашникова під час майстер-класу з їх неповного розбирання та збирання. Мабуть найбільше вражень у гостей заходу залишилось від стрільби із страйкбольної зброї по виставлених заздалегідь мішеням, в чому допомагав їм доцент кафедри підполковник міліції Микола Моргун.

Паралельно з цим, група відвідувачів взяла участь у заході «Жива бібліотека», у ході якого начальник кафедри психології та соціології полковник міліції Степан Гнатюк розповів про свій особистий досвід перебування в зоні проведення АТО. «Жива бібліотека» – захід, під час якого чи то солдат АТО, чи то волонтери, що збирають кошти на потреби армії, чи то вимушений переселенець або ж правозахисник діляться власними життєвими історіями. Таким чином, слухачі бібліотеки зможуть дізнатись правду про АТО, а також отримати більше інформації про різні ініціативи, спрямовані на допомогу армії.

Варто зазначити, що метою Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA є привернення уваги українського суспільства до проблем «звичайної» людини, сприяння розвитку відкритого діалогу про права людини, утвердження ціннісного ставлення до людської гідності.

Відділ зв'язків з громадськістю ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі 50-річний ...
Наступна новина: Праздник,это не чудо,это ...

КОМЕНТАРІ