Футбольного вболівальника,котрий палив фаєр на "Арені Львів",притягнули до відповідальності

Футбольного вболівальника,котрий палив фаєр на "Арені Львів",притягнули до відповідальності

04.11.14 16:22 0 659
Сихівський районний суд призначив 22-річному львів'янину покарання - штраф у сумі майже 600 гривень.

На стадіоні «Арена Львів», 30 вересня, відбувся матч групового етапу Ліги Чемпіонів між командами «Шахтар» (Донецьк) – «Порту» (Порту, Португалія). Матч був надзвичайно напруженим як для футболістів, вболівальників, так і для стюартів та охорони, котрі забезпечували громадський порядок у чаші стадіону. Під час матчу у секторі 9А, де вболівали футбольні фанати, були зафіксовані чисельні порушення правил поведінки на стадіонах. Фанати вивісили заборонений УЄФА банер, користувались піротехнікою, палили фаєри та навіть жбурляли їх у сторону поля. На зауваження стюартів та охорони хлопці не реагували. У результаті керівництво УЄФА підняло питання про санкції відносно стадіону «Арена Львів» за порушення громадського порядку під час проведення матчу.

Нагадаємо, згідно правил УЄФА, правоохоронці забезпечують охорону громадського порядку лише навколо стадіону. У самій чаші за порядком слідкують стюарти та охорона стадіону.

За фактом порушень громадського порядку під час матчу було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.195-6 (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) КУпАП. А невдовзі львівські правоохоронці оперативним шляхом встановили особу одного з вболівальників, котрий 30 вересня в період від 23.20 до 23.30 годин на стадіоні «Арена Львів» у секторі 9А палив фаєр.

Свою провину вболівальник частково визнав. Так, хлопець пояснив, що на матч «Шахтар» – «Порту» він прийшов разом зі своєю дівчиною. Квитки придбав у сектор 24А, проте під час матчу перейшов у сектор 9А, де вболівали його знайомі фанати. Там від одного візуально знайомого вболівальника він отримав фаєр і запалив його, проте на футбольне поле не кидав, а просто передав по рядах. За словами хлопця, він знав, що своїми діями порушує правила поведінки на стадіоні, але йому сказали, що це лише шоу і ніяких порушень громадського порядку фанати не планують. Справу було передано на розгляд суду.

Суддя Сихівського районного суду, взявши до уваги усі обставини справи, призначила вболівальникові покарання – штраф у сумі 595 гривень.

Правоохоронці Львова вкотре нагадують усім футбольним вболівальникам про необхідність дотримуватись правил поведінки на стадіоні під час матчів та не порушувати громадський порядок.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Мережа супермаркетів ...

КОМЕНТАРІ