Правоохоронці Львівщини скерували до суду кримінальне провадження відносно 55-річного чоловіка,який незаконно добував гравій

Правоохоронці Львівщини скерували до суду кримінальне провадження відносно 55-річного чоловіка,який незаконно добував гравій

04.11.14 09:57 0 561
Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України у Львівській області спільно з обласною прокуратурою припинили незаконний видобуток піщано-гравійної суміші у одному з населених пунктів Старосамбірського району.

55-річного місцевого мешканця правоохоронці викрили «на гарячому». Зловмисник з заплави місцевої річки незаконно видобував піщано-гравійну суміш, яку у подальшому використовував у якості будівельного матеріалу.

Варто зазначити, що піщано-гальковий матеріал відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення. Видобуток гравію у гірських річках діючим законодавством заборонено, адже це призводить до непередбачуваних наслідків під час весняних повеней.

Матеріали кримінального провадження передбаченого за ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр) КК України скеровані на розгляд до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області,

за матеріалами УДСБЕЗ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура розслідує ...
Наступна новина: “Завдяки інноваційним ...

КОМЕНТАРІ