У Рівненській області рятувальники проводять з школярами уроки безпеки

У Рівненській області рятувальники проводять з школярами уроки безпеки

04.11.14 14:17 0 773
03 листопада рятувальники з учнями 2-А класу загальноосвітньої школи №8 м.Рівне, провели «Урок безпеки». Дітям розповіли про основні небезпеки в які можна потрапити у повсякденному житті та як їх уникати, як діяти в екстремальних ситуаціях, зокрема під час пожежі та як правильно викликати Службу порятунку "101". Школярів навчали знанням і навичкам безпечної поведінки, розповідали про небезпеку ігор із сірниками, поводження вдома без дорослих.

Окремо рятувальники зосередили увагу дітей на тому, що з настанням холодної пори року постає ще одне важливе питання – безпечний обігрів помешкання. Саме в осінньо-зимовий період збільшується кількість пожеж, що спровоковані недбалим поводженням з обігрівальною технікою, порушенням правил використання газового обладнання та перевантаження електромережі. У зв’язку з цим, фахівці Головного управління Держслужби з НС нагадали молоді елементарні правила безпеки при використанні пічного опалення, газового обладнання та електроприладів. Також зупинились на питанні травматизму дітей під час виявлення підозрілих предметів, схожих на вибухонебезпечні.

Як підсумок тематичного уроку, співробітники «Служби порятунку» провели з учнями бліц-опитування щодо знань правил безпеки життєдіяльності. І відрадно те, що діти правильно та змістовно відповідали на запитання рятувальників. Як зізналися самі учні, такі уроки є для них повчальними і вони дізналися багато нового та корисного для себе. Також школярам продемонстрували повчальний мультфільм та роздали застережливі листівки із правилами безпечної життєдіяльності.

Як зазначив начальник Головного управління ДСНС України у Рівненській області Сергій Крук: «Такі заходи, основною метою яких є навчання підростаючого покоління безпеці життєдіяльності, стали вже традиційними. Такі уроки у цікавій та ігровій формі проводяться у всіх навчальних закладах області, тому запалені цікавістю дитячі оченята дають нам надію, що важлива і життєво необхідна інформація дійде до кожної дитини, яка відвідала цей захід.»

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цьогоріч Jazz Bez завітає ...
Наступна новина: Майже 150 одиниць ...

КОМЕНТАРІ