У Рівненській області правоохоронці встановлюють "інтернет-шахрайку",яка виманила у рівнян гроші за псевдо-вечірку

У Рівненській області правоохоронці встановлюють "інтернет-шахрайку",яка виманила у рівнян гроші за псевдо-вечірку

04.11.14 11:29 0 638
Мешканців обласного центру ошукала організаторка вечірки в стилі «Проект Х», що мала відбутися 31 жовтня 2014 року за межами міста в одному з орендованих приватних будинків.

До Рівненського міського відділу міліції 01 листопада о 16.55 надійшла заява від 24-річної місцевої мешканки Катерини про те, що в невідома особа шахрайським шляхом під приводом надання послуг з обслуговування вечора відпочинку заволоділа її грошима та грошима її знайомих на суму близько 2000 гривень.

Напередодні в Інтернет мережі на сайті «Вконтакте» в спільноті «Типове Рівне» був розміщений анонс вечірки. Підписникам групи розповіли про ексклюзивну вечірку року та пообіцяли незабутні відчуття.

Ось, що аферистка розмістила в спільноті, ще 13 жовтня 2014 року «Найяскравіша туса цієї осені! І саме на Хеллоуін! Ми відкриваємо для Вас двері у чарівний позамістовий будинок, де алкоголь не закінчується та грає гучна музика від крутих діджеїв яких ви всі знаєте ! Настав час відірватися разом з Нами у стилі Проекту Х!»

Спілкувалася шахрайка зі всіма охочими потрапити на вечірку, надсилала навіть договір, який начебто уклала на оренду будинку, для проведення вечірки. На прохання деяких клієнтів навіть копію власного паспорту присилала.

— Як писала нам організаторка, вечірка мала відбутися 31 жовтня, у вісім годин вечора нас мав забрати автобус від Рівненської ОДА, проте ніхто нікого так і не забрав, — розповідає потерпіла Катерина. — Обдуреними можуть бути 150 людей, адже вечірка мала бути саме з такою кількістю людей. Вартість квитка була 110 гривень. Гроші ми перерахували на банківський рахунок, після чого нам прислали квиток, який потрібно було роздрукувати або ж відкрити в електронному варіанті при вході на вечірку.

Ще напередодні сторінка зловмисниці була видалена і ніяких інших контактів аби зв'язатися з нею не було. Молоді хлопці і дівчата прочекавши дві години в зазначеному місці зустрічі, зрозуміли що їх ошукали.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, – зазначив начальник Рівненського МВ УМВС в Рівненській області Руслан Мельник – Наразі зловмисницю розшукуємо. За такі дії чинним законодавством передбачено покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Працівники міліції вкотре звертаються до всіх жителів обласного центру аби вони були обачними. Не довіряйте особам, які намагаються під будь - яким приводом заволодіти Вашими коштами. Опинившись в подібній ситуації – не зволікаючи, телефонуйте на лінію «102». Ваше оперативне повідомлення дозволить правоохоронцям швидко відреагувати і затримати шахраїв.

Надія ЮРЧУК,

Рівненський МВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині зіткнулися ...
Наступна новина: В Луцьку канікули – пора ...

КОМЕНТАРІ