Сім тисяч гривень штрафу заплатить волинянин за видобуток бурштину

Сім тисяч гривень штрафу заплатить волинянин за видобуток бурштину

05.11.14 08:36 0 611
Придбавши необхідний для такого промислу інвентар, спритник разом із товаришем налагодив незаконний бізнес, крапку в якому поставили правоохоронці.

До чергової частини маневицького райвідділу міліції надійшло повідомлення про незаконний видобуток невідомими особами корисних копалин загальнодержавного значення. За викликом виїхала слідчо-оперативна група, тож відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Органами досудового розслідування встановлено, що, попередньо змовившись із особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, підсудний в урочищі Жовч, неподалік від села Кам'януха Маневицького району Волинської області, видобував бурштин-сирець. Для незаконного промислу зловмисники придбали мотопомпу (пристрій для відкачування води), до якої приєднали пожежні рукави з металевою трубою.

Зважаючи на угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим, Маневицький районний суд Волинської області призначив підсудному покарання – сім тисяч гривень штрафу.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ