Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик разом з т.в.о. командира 51-ї бригади Володимиром Яцківим відвідали бійців у Луцькому гарнізонному госпіталі

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик разом з т.в.о. командира 51-ї бригади Володимиром Яцківим відвідали бійців у Луцькому гарнізонному госпіталі

05.11.14 13:50 0 592
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та з т.в.о. командира 51-ї бригади Володимиром Яцківим відвідали поранених військовослужбовців – учасників АТО, які перебувають на лікуванні в Луцькому військовому гарнізонному госпіталі.

Вони поспілкувалися з солдатами, обговорили їх проблемні питання, і в тому числі - процес переформатування 51-ї бригади у 14-ту.

Під час розмови з хлопцями голова облдержадміністрації насамперед зауважив, що зробив все можливе, аби полковника Володимира Яцківа поновили у командуванні, як цього вимагали військові. «Я дотримав свого слова. Три місяці назад, коли ми перший раз зустрічалися з батьківським комітетом, вони казали верніть командира Володимира Яцківа. Справу зроблено і ваш командир готовий підставити своє плече. Влада, зі свого боку, зробить все, щоб відновити повністю боєздатність військової частини. Ці питання ми обговорили безпосередньо з Володимиром Яцківим та завтра – в Міноборони», - сказав Володимир Гунчик. А також зазначив, що ротація хлопців з 51-ї бригади відбулася і зараз вони всі вдома.

Голова облдержадміністрації також наголосив, що спільно з командуванням військової частини працюватиме над створенням умов та можливостей, аби покращити морально-психологічний клімат у бригаді та підняти бойових дух у військовослужбовців.

“Зараз перед солдатами стоїть основне завдання - одужати. І усім нам треба докласти зусиль, щоб в країні був Мир і наші хлопці більше не воювали. І мирний план Президента України направлений на стабілізацію ситуації в державі», - сказав Володимир Гунчик.

Також голова облдержадміністрації поінформував бійців, що після лікування вони зможуть пройти, за направленням головного лікаря госпіталю, реабілітацію як в нашому регіональному центрі, так і в обласних санаторіях.

У свою чергу, Володимир Яцків розповів військовим, що зараз триває переформатування 51-ї бригади у 14-ту та будуть створені нові чотири підрозділи. Також поновили видачу довідок для учасників АТО, які надають можливість користуватися державними пільгами. Він також зауважив, що для оформлення різних документів потрібен тривалий час, а весь їх перелік буде їм надано. Окрім того, Володимир Яцків зауважив, що займається питанням виплати заробітної плати військовослужбовцям.

Володимир Гунчик та Володимир Яцків нагородили п'ятьох бійців відзнаками та годинниками. Їх отримали: солдат, номер обслуги Ігор Бігун;, лейтенант, начальник медичного пункту 2мб Олександр Демидюк; сержант, командир інженерно-саперного відділення Роман Попік; солдат, механік-водій Олександр Трачук та старший солдат, номер обслуги Михайло Шмига.

Голова облдержадміністрації подякував солдатами за мужність і героїзм, за захист державного суверенітету та територіальної цілісності України. Окремо висловив слова вдячності медичним працівникам госпіталю за увагу та турботу до наших солдат.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ