На Хмельниччині рятувальники ліквідували умовну аварію на хімічно-небезпечному підприємстві

На Хмельниччині рятувальники ліквідували умовну аварію на хімічно-небезпечному підприємстві

05.11.14 09:42 0 639
Днями на території ВАТ «Славутський маслоробний комбінат» відбулось комплексне тактичне навчання з ліквідації умовної аварії витоку амоніаку з трубопроводу компресорної комбінату. До навчань долучилися вогнеборці 18-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Славута, оперативні служби району та адміністрація підприємства.

За тактичним задумом, під час некваліфікованих дій персоналу виникла розгерметизація трубопроводу та розлив 100 кг амоніаку на площу 80 кв. м. В результаті аварії утворилася хмара небезпечної хімічної речовини, парами якої отруївся один із працівників.

Першими ліквідовувати умовну аварію розпочали аварійні ланки підприємства, які перекрили трубопровід для недопущення розповсюдження небезпечної речовини. За підвищеним номером виклику до місця події прибули рятувальники та служби взаємодії району. Працівники ДСНС оперативно ліквідовували умовну аварію, осадили хмару парів амоніаку, потерпілому надали невідкладну медичну допомогу та доправили до медичної служби.

Під час навчання медики відпрацювали порядок дій із надання постраждалому першої медичної допомоги від отруєння парами небезпечної речовини. Працівники служби газу припинили подачу газу до об’єкта, службовці райвідділу міліції не допускали на підприємство сторонніх осіб та направляли сили та засоби, що прибували на ліквідацію аварії.

Загалом, навчання пройшли успішно, рятувальники довели свою готовність діяти за призначенням, а усі задіяні служби мали нагоду відпрацювати на практиці спільні дії щодо ліквідації наслідків хімічної аварії.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ