Після Львова нову концертну програму Олега Скрипки почують в Одесі

Після Львова нову концертну програму Олега Скрипки почують в Одесі

05.11.14 12:14 0 629
4 листопада, у Львові відомий український музикант представляє свою нову сольну програму «Джаз-кабаре Олега Скрипки». Після міста Лева концерт матиме змогу почути Одеса.

Про це 4 листопада, на прес-конференції у Львові повідомив лідер гурту «ВВ», засновник Міжнародного фестивалю «Країна мрій» Олег Скрипка.

Він зазначив, що саме у Львові вперше почув український джаз.

«Львівський художник запропонував послухати диск із довоєнною українською музикою. Це розкішна лірика і розкішне виконання. Я просто був вражений. Зараз я вперше у Львові зі сольним концертом, і повертаю місту галицьку довоєнну музику», – розповів Олег Скрипка.

У програмі концерту звучатиме українське кабаре, яке, на думку Олега Скрипки, існувало у Львові довгий час. На сцені Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької звучатимуть твори відомого музиканта, учасника Капели Яблонського Богдана Веселовського.

У другій половині програми шанувальники творчості музиканта почують і знані пісні Олега Скрипки, і його джазові обробки відомих хітів, перекладених на українську.

«Чому джаз? Багато нашої української енергії, нашого культурного впливу присутні на початку європейського джазу. Коли це співається українською, це звучить природно», – зазначив Олег Скрипка.

Музикант розповів, що нову програму гарно сприйняли вже у Києві, Харкові та Дніпропетровську. Після Львова концерт відбудеться в Одесі.

«Це те місто, де я представляв свою програму неодноразово. В Одесі є великий попит на джазову пісню. Одесити люблять українську музику. Недавно на одеському джазовому фестивалі я представив цю програму. Були шалені оплески. У цьому місті є моя колега Аня Ткач. Вона теж співатиме зі мною там на концерті», – розповів Олег Скрипка.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ