У бійців уже досить харчів і бронежилетів. Треба тепловізори і зимове взуття,– волонтери

У бійців уже досить харчів і бронежилетів. Треба тепловізори і зимове взуття,– волонтери

05.11.14 10:40 0 648
Зараз запити бійців сильно відрізняються від тих, які були на початку бойових дій. Зокрема, зараз вони вже не просять харчів, оскільки їх волонтери вже навезли багато, а крім того, допомагають воякам і місцеві села.

Про це на прес-конференції повідомив представник волонтерської групи «Парк» Олександр Молодий.

Також він зазначив, що бійці зараз уже майже не просять бронежилетів, касок і тактичних окулярів, оскільки вже достатньо ними забезпечені.

«Натомість вони просять тепловізори, бо вже зрозуміли, що це рятує життя», – сказав Олександр Молодий. При цьому він нагадав, що такі прилади не передбачені статутом Міноборони, а отже, офіційно вони не закупляються, тому вояки сподіваються лише на волонтерів.

Окрім того, активіст повідомив, що військові вже починають замовляти їм білі маскувальні костюми на зиму, а також теплий одяг. Особливо бракує спеціального зимового взуття.

Представник волонтерської групи «Допоможи фронту» Уляна Дідич додала, що військовослужбовцям у зоні АТО потрібні рації, сухий спирт, маленькі пічки, буржуйки, генератори, бензопили, лопати та інші інструменти.

Волонтер служби медичного забезпечення «Допоможи фронту» Наталія Микитюк розповіла про забезпечення вояків індивідуальними аптечками. «Ми вийшли на київських волонтерів, які роблять масові закупки. Ми купуємо разом з ними кровоспинні препарати, джгути, які є найбільш потрібні», – зазначила вона.

Також Наталія Микитюк зазначила, що вони проводять для військових навчання і розповідають, як користуватися цими аптечками.

Окрім того, вона додала, що з наближенням зими у вояків частішають застуди, тому додатково існує потреба в протизастудних засобах, антибіотиках, назальних каплях, зігріваючих мазях.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Івано-Франківську ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ