«Львівський лицар»: Війна й не зупинялася,тому не можна припинити допомогу воякам

«Львівський лицар»: Війна й не зупинялася,тому не можна припинити допомогу воякам

05.11.14 08:10 0 672
Попри заяви про так зване перемир'я, реальна війна на Донбасі не зупинялася на жодну хвилину. І тому громаді не можна припиняти допомагати воякам, які, як і раніше, потребують на передовій дуже багатьох речей.

Про це на прес-конференції заявив представник ініціативи «Львівський лицар», яка займається допомогою армії, Андрій Салюк.

«Багато хто міг вирішити, що армія його не стосується. Але насправді перемога залежить від кожного з нас, – наголосив він. – Я не розумію, чому Міноборони бреше в очі своїм солдатам, що вони всім забезпечені. На жаль, в це вірить і політикум, і значна частина суспільства. Але війна триває, і від того, наскільки ми допоможемо воякам, залежить, наскільки добре вони будуть воювати».

Усіх небайдужих, які хотіли би допомогти із забезпеченням армії на передовій, Салюк закликав звертатися до волонтерських груп, які взяли на себе конкретні напрямки. До прикладу, ініціатива «Львівський лицар» займається цілим спектром технічної допомоги, в тому числі постачанням приладів та обладнання.

За словами Андрія Салюка, зараз особливо відчувається підтримка української діаспори з-за кордону, зокрема на фоні того, що дещо знизилася активність всередині України. Він зазначив, що люди втомилися, але до перемоги ще далеко, а отже, не можна припиняти підтримувати вояків.

Водночас волонтери розповіли, що якоїсь конкретної допомоги від влади не отримують. І хоча представники влади зарошували їх на зустрічі і наче цікавилися, чим можна допомогти, але, по суті, відповіді немає. Більше того, через численні бюрократичні перепони вони намагаються передавати допомогу безпосередньо в руки вояків, а не на баланс військових частин. Так, за словами Салюка, краще і для самих військових, оскільки бувають випадки, коли, наприклад, офіцерам потрібно відповідати перед військовою прокуратурою за техніку, яка згоріла в бою.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ