Житомирщина: переведення котелень на альтернативні види палива лише в двох медичних закладах області дозволить зекономити до 1,3 млн. куб. газу на рік

Житомирщина: переведення котелень на альтернативні види палива лише в двох медичних закладах області дозволить зекономити до 1,3 млн. куб. газу на рік

05.11.14 17:59 0 622
Учасники конференції «Енергонезалежність Житомирської області» ознайомилися з роботою котелень обласної дитячої лікарні та обласної психіатричної лікарні №1, що працюють на альтернативних видах палива. Ці котельні побудовані за рахунок приватного інвестора, який надає бюджетним установам платні послуги теплопостачання та гарячого водопостачання. Там встановлені твердопаливні котли, що працюють на відходах деревини. Обсяг інвестицій склав понад 7,7 млн. грн., а це дозволить економити до 1,3 млн. куб. газу на рік.

Котельня обласної дитячої лікарні працює на відходах деревини. Резерв паливного складу розрахований на зберігання сировини, якої вистачає на обігрів 1,5 тис. кв. м приміщення протягом 5 діб. А котельня обласної психіатричної лікарні №1 має потужність 2,5 МВт та оснащена твердопаливним обладнанням, що працює на щепі, тирсі, дровах, торфі, а також дає можливість використовувати пілети, тріску, солому, кострицю, лушпиння. Такий підхід дозволяє економити 1,4 млн. грн. та 735 тис. куб. м природного газу. Реконструкцію котелень у медичних закладах провів енергохолдинг «Крігер».

Підбиваючи підсумки конференції, голова облдержадміністрації Сергій Машковський наголосив: «Оцінюючи роботу котелень на альтернативних видах палива, варто відзначити екологічну складову, оскільки вони є більш безпечними для навколишнього середовища. Наступним кроком після реконструкції котелень мають стати заходи в напрямку енергоефективності, а саме утеплення будівель, заміна вікон та дверей». Посадовець закликав керівників районів не зупинятися на досягнутому, оскільки перехід на альтернативні види палива – це інвестиція у майбутнє, а всі витрати виправдають себе вже за кілька років.

Сергій Машковський зазначив про те, що інвестори використовують сировину, яка лежить на околицях лісів та полів та просто знищується без жодної користі. Підприємці фактично не несуть витрат на заготівлю, а, навпаки, перетворюють такі ресурси в теплову енергію. Голова облдержадміністрації звернув увагу, що найближчим часом буде підготовлено чіткий перелік документів, необхідних для встановлення твердопаливних котлів із вартістю всіх послуг. Керівник області закликає представників районної влади з усіма проблемами та пропозиціями звертатися до нього особисто, аби розробити спільний алгоритм роботи на майбутнє в напрямку зміцнення енергонезалежності Житомирщини.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Львівські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ