В Житомирській області завдяки урядовій програмі з підвищення енергоефективності купувати твердопаливні котли – вигідно

В Житомирській області завдяки урядовій програмі з підвищення енергоефективності купувати твердопаливні котли – вигідно

05.11.14 17:32 0 625
Найбільшу кількість газу - 62% - використовує населення держави. З метою зменшення споживання блакитного палива розроблена урядова програма з підвищення енергоефективності. З нею учасників конференції «Енергонезалежність Житомирської області» ознайомив заступник начальника філії Житомирського обласного управління Ощадбанку Микола Шульга. Постановою КМУ № 491 від 1 жовтня 2014 року прописаний механізм, згідно із яким населення може отримувати кредити на купівлю опалювальних котлів, крім тих, що працюють на газу, і відшкодування від держави.

Як повідомив Микола Шульга, Ощадним банком України 20 жовтня 2014 року укладено договір про взаємодію з Державним агентством енергоефективності і енергозбереження. Згідно з угодою щомісяця банк подає агентству перелік клієнтів, яким видано кредити, а агентство повертає в наступному місяці 20% від кожного виданого кредиту.

Схема видачі кредиту проста: клієнт у магазині обирає потрібний котел, після цього звертається до банку і надає паспорт, ідентифікаційний код, довідку, що підтверджує доходи за останні шість місяців, і рахунок-фактуру на котел. За умовами програми споживач сплачує 10% суми, решту сплачує банк.

Для прикладу. Якщо котел коштує 20 тис. грн., клієнт має заплатити 2 тис. грн. 18 тис. грн. проплачує банк. У наступному місяці 3600 грн. клієнту повертається з бюджету.

За словами Миколи Шульги, всього на цю програму виділено 50 млн. грн. Вже видано півтора десятка кредитів на придбання твердопаливних котлів на суму більше 200 тис. грн. І до 25 листопада, згідно з постановою, перші 15 клієнтів отримають свої кредити.

«Кількість заявок збільшується щодня. Придбаваючи котли за цією урядовою програмою, ми підвищуємо енергонезалежність нашої держави», - наголосив заступник начальника філії Житомирського обласного управління Ощадбанку Микола Шульга.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині 55-річний ...
Наступна новина: Інформація про роботу ...

КОМЕНТАРІ